| dc.contributor.author | اکبری, پریا | fa_IR |
| dc.contributor.author | فدایی راینی, رها | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:55:50Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:55:51Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:55:50Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:55:51Z | |
| dc.date.issued | 2019-11-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-08-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اکبری, پریا, فدایی راینی, رها. (1398). اثر عصاره پلی ساکارید جلبک الوا (Ulva rigida) بر فعالیت آنزیمهای گوارشی
و فراسنجههای بیوشیمیایی میگوی پاسفید غربی (Litopeneaus vannamei). مجله علمي شيلات ايران, 28(4), 151-162. doi: 10.22092/ISFJ.2019.119396 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119396 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2169-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599188 | |
| dc.description.abstract | این مطالعه به بررسی اثر عصاره پلی ساکارید محلول در آب جلبک الوا (Ulva rigida) بر فعالیت آنزیمهای گوارشی و فراسنجههای بیوشیمیایی میگوی پاسفید غربی (Litopeneaus vannamei) پرداخته است. پست لارو میگوها با متوسط وزن 1/0±1 گرم با 4 رژیم غذایی ( با سه تکرار) حاوی 0، 5/0، 1و 5/1 گرم جلبک الوا بر کیلوگرم غذا به مدت 60 روز تغذیه شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره پلی ساکارید جلبک الوا بر فعالیت آنزیمهای گوارشی موثر است. بهترین فعالیت آنزیمهای گوارشی در میگوهای تغذیه شده با 5/1 گرم عصاره جلبک الوا بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. در رژیمهای حاوی سه سطح عصاره جلبک الوا میزان گلوکز، کلسترول، تری گلیسیرید، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز بi صورت معنیداری کاهش یافت (05/0>p). سطح پروتئین تام و گلوبولین در میگوهای تغذیه شده با 1 و 5/1 گرم عصاره جلبک بر کیلوگرم غذا به طور معنیداری بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>p). از اینرو، استفاده از عصاره پلی ساکارید محلول در آب جلبک الوا در سطح 5/1 گرم بر کیلوگرم غذا برای بهبود عملکرد آنزیمهای گوارشی، متابولیسم چربی و قند و سیستم ایمنی غیر اختصاصی در میگوی پاسفید غربی پیشنهاد میگردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 412 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119396 | |
| dc.subject | آنزیمهای گوارشی | fa_IR |
| dc.subject | جلبک الوا | fa_IR |
| dc.subject | فراسنجه های بیوشیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | میگوی پاسفید غربی | fa_IR |
| dc.subject | پلی ساکاریدهای محلول در آب | fa_IR |
| dc.subject | فيزيولوژي آبزيان | fa_IR |
| dc.title | اثر عصاره پلی ساکارید جلبک الوا (Ulva rigida) بر فعالیت آنزیمهای گوارشی
و فراسنجههای بیوشیمیایی میگوی پاسفید غربی (Litopeneaus vannamei) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه جیرفت | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 151 | |
| dc.citation.epage | 162 | |