| dc.contributor.author | زمانی, عباس | fa_IR |
| dc.contributor.author | خواجوی, مریم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:55:47Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:55:48Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:55:47Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:55:48Z | |
| dc.date.issued | 2019-11-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-08-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | زمانی, عباس, خواجوی, مریم. (1398). بررسی عملکرد رشد و میزان فعالیت آنزیمهای پروتئازی بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با سطوح مختلف پروتئین تکیاخته. مجله علمي شيلات ايران, 28(4), 103-115. doi: 10.22092/ISFJ.2019.119786 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119786 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2207-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599184 | |
| dc.description.abstract | در مطالعه حاضر، تأثیر جایگزینی آرد ماهی با پروتئین تک یاخته باکتریایی بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیمهای پروتئازی (پپسین، تریپسین و پروتئاز قلیایی) بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) (وزن متوسط: 55/0± 51/2 گرم) برای مدت 6 هفته بررسی شد. پنج جیره آزمایشی با سطوح جایگزینی صفر(A)، 25 (B)، 50 (C)، 75 (D) و 100 % (E) آرد ماهی همسان از نظر پروتئین و انرژی با پروتئین تک سلولی تهیه گردید. بررسی شاخصهای افزایش وزن بدن، نرخ رشد نسبی، نسبت کارایی پروتئین، نسبت کارایی چربی و نسبت کارایی غذا نشان داد این شاخصها در جیره آزمایشی C به طور معنیداری بالاتر از سایر تیمارها بودند (05/0p<). ضریب تبدیل غذایی در جیره آزمایشی C و E بترتیب کمترین و بیشترین مقدار را نشان داد و اختلاف معنیداری با سایر تیمارها مشاهده گردید (05/0p<). میزان نرخ بقاء در جیرههای آزمایشی 100 % بود. بیشترین میزان فعالیت آنزیمهای تریپسین و پروتئاز قلیایی ضمائم پیلوریک و روده در ماهیان تغذیه شده با جیره آزمایشی C مشاهده شد که نسبت به جیرههای غذایی D و E اختلاف معنیداری را نشان داد (05/0>p). همچنین بالاترین فعالیت آنزیم پپسین معده در جیره C مشاهده شد که با سایر جیرهها به استثناء جیره B دارای اختلاف معنی داری بود (05/0>p). براساس نتایج حاصل از عملکرد رشد و فعالیت آنزیمهای پپسین، تریپسین و پروتئاز قلیایی جیره حاوی 50 %پروتئین تک یاخته نسبت به سایر جیرهها میتواند برای رشد ماهی قزلآلای رنگینکمان مناسب باشد.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 526 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119786 | |
| dc.subject | آرد ماهی | fa_IR |
| dc.subject | پروتئین تک یاخته | fa_IR |
| dc.subject | پروتئاز | fa_IR |
| dc.subject | شاخصهای رشد | fa_IR |
| dc.subject | Oncorhynchus mykiss | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | بررسی عملکرد رشد و میزان فعالیت آنزیمهای پروتئازی بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با سطوح مختلف پروتئین تکیاخته | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، همدان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، همدان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 103 | |
| dc.citation.epage | 115 | |