نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپور عبدالله, حسینfa_IR
dc.contributor.authorصادقی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorجعفری, سید مهدیfa_IR
dc.contributor.authorابراهیمی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorشهیری طبرستانی, هدیfa_IR
dc.date.accessioned1404-03-12T04:15:21Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-06-02T04:15:21Z
dc.date.available1404-03-12T04:15:21Zfa_IR
dc.date.available2025-06-02T04:15:21Z
dc.date.issued2025-05-01en_US
dc.date.issued1404-02-11fa_IR
dc.identifier.citationپور عبدالله, حسین, صادقی, علیرضا, جعفری, سید مهدی, ابراهیمی, مریم, شهیری طبرستانی, هدی. (1404). ارزیابی ویژگی‌های پروبیوتیکی، ضد قارچی و آنتی‌اکسیدانی مخمر جدا شده از خمیرترش بلوط. علوم و صنایع غذایی ایران, 22(160), 162-172. doi: 10.22034/FSCT.22.160.162fa_IR
dc.identifier.issn2008-8787
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.162
dc.identifier.urihttp://fsct.modares.ac.ir/article-7-78302-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1169831
dc.description.abstractاحتمال مواجهه با مخمرهای پروبیوتیک که از قابلیت­های عملکردی مناسبی برخوردار باشند در بستره­های طبیعی که کمتر مورد مطالعه قرار گرفته­اند وجود دارد. در این پژوهش، مخمر غالب از خمیرترش بلوط، جداسازی و با استفاده از PCR شناسایی شد. سپس ویژگی‌های پروبیوتیکی شامل زنده‌مانی در شرایط شبیه‌سازی شده دستگاه گوارش، قابلیت خود اتصالی و دگر اتصالی، آبگریزی، اثر ضد باکتریایی، مقاومت آنتی‌بیوتیکی، آنتی‌مایکوتیکی و قابلیت همولیز خون و همچنین قابلیت آنتی‌اکسیدانی و اثر ضدقارچی این جدایه مخمری بر روی Aspergillus flavus مورد مطالعه قرارگرفت. توالی‌یابی محصولات PCR منجر به شناسایی مخمر Pichia kudriavzevii به عنوان جدایه مخمری غالب خمیرترش بلوط شد. میزان زنده‌مانی جدایه مذکور در شرایط شبیه‌سازی شده دستگاه گوارش 93/91 درصد بود. قابلیت خود اتصالی این جدایه برابر با 65/84 درصد و میزان آبگریزی آن در برابر هگزان و زایلن به ترتیب 15/35 و 70/21 درصد بود. همچنین اثر ضد باکتریایی مخمر P. kudriavzevii مورد مطالعه در این پژوهش در برابر Listeria monocytogenes معادل 58/85 درصد و به شکل معنی‌داری (05/0P<) از سایر عوامل بیماری‌زای مورد آزمون، بیشتر بود. کمترین اثر ضد باکتریایی نیز در برابر Salmonella enterica  مشاهده شد. میزان قابلیت دگر اتصالی جدایه مخمری غالب در برابر عوامل بیماری‌زای مورد آزمون، تفاوت معنی‌داری نداشت. علاوه بر این، جدایه مذکور فاقد فعالیت همولیتیکی بود و نسبت به تمامی آنتی‌بیوتیک‌های مورد بررسی، مقاوم بود اما در مقابل ترکیبات آنتی‌مایکوتیک ایتراکونازول، کتوکونازول و ناتامایسین، حساسیت نسبی نشان داد و همچنین نسبت به سوربات پتاسیم مقاوم بود. اثر ضد قارچی این جدایه در برابر A. flavus ‌تایید شد و میزان قابلیت آنتی‌اکسیدانی آن 67/78 درصد بود. بر این اساس، جدایه P. kudriavzevii از قابلیت مناسبی برای استفاده به عنوان کشت پروبیوتیک جهت تولید محصولات غذایی تخمیری برخوردار است.fa_IR
dc.format.extent446
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofFood Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.162
dc.subjectخمیرترش بلوطfa_IR
dc.subjectجدایه مخمریfa_IR
dc.subjectویژگی‌های پروبیوتیکیfa_IR
dc.subjectاثر ضد قارچیfa_IR
dc.subjectاثر آنتی‌اکسیدانی.fa_IR
dc.titleارزیابی ویژگی‌های پروبیوتیکی، ضد قارچی و آنتی‌اکسیدانی مخمر جدا شده از خمیرترش بلوطfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات سلامت غذا، دارو و فراورده‌های طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue160
dc.citation.spage162
dc.citation.epage172


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد