• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و صنایع غذایی ایران
    • دوره 22, شماره 160
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و صنایع غذایی ایران
    • دوره 22, شماره 160
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی ویژگی‌های پروبیوتیکی، ضد قارچی و آنتی‌اکسیدانی مخمر جدا شده از خمیرترش بلوط

    (ندگان)پدیدآور
    پور عبدالله, حسینصادقی, علیرضاجعفری, سید مهدیابراهیمی, مریمشهیری طبرستانی, هدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    446.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    احتمال مواجهه با مخمرهای پروبیوتیک که از قابلیت­های عملکردی مناسبی برخوردار باشند در بستره­های طبیعی که کمتر مورد مطالعه قرار گرفته­اند وجود دارد. در این پژوهش، مخمر غالب از خمیرترش بلوط، جداسازی و با استفاده از PCR شناسایی شد. سپس ویژگی‌های پروبیوتیکی شامل زنده‌مانی در شرایط شبیه‌سازی شده دستگاه گوارش، قابلیت خود اتصالی و دگر اتصالی، آبگریزی، اثر ضد باکتریایی، مقاومت آنتی‌بیوتیکی، آنتی‌مایکوتیکی و قابلیت همولیز خون و همچنین قابلیت آنتی‌اکسیدانی و اثر ضدقارچی این جدایه مخمری بر روی Aspergillus flavus مورد مطالعه قرارگرفت. توالی‌یابی محصولات PCR منجر به شناسایی مخمر Pichia kudriavzevii به عنوان جدایه مخمری غالب خمیرترش بلوط شد. میزان زنده‌مانی جدایه مذکور در شرایط شبیه‌سازی شده دستگاه گوارش 93/91 درصد بود. قابلیت خود اتصالی این جدایه برابر با 65/84 درصد و میزان آبگریزی آن در برابر هگزان و زایلن به ترتیب 15/35 و 70/21 درصد بود. همچنین اثر ضد باکتریایی مخمر P. kudriavzevii مورد مطالعه در این پژوهش در برابر Listeria monocytogenes معادل 58/85 درصد و به شکل معنی‌داری (05/0P
    کلید واژگان
    خمیرترش بلوط
    جدایه مخمری
    ویژگی‌های پروبیوتیکی
    اثر ضد قارچی
    اثر آنتی‌اکسیدانی.

    شماره نشریه
    160
    تاریخ نشر
    2025-05-01
    1404-02-11
    ناشر
    انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    مرکز تحقیقات سلامت غذا، دارو و فراورده‌های طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
    گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

    شاپا
    2008-8787
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.162
    http://fsct.modares.ac.ir/article-7-78302-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1169831

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب