نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاقاخانی, علیfa_IR
dc.contributor.authorداداشی اورنج, ساراfa_IR
dc.contributor.authorرضایی, کرامت الهfa_IR
dc.date.accessioned1404-03-12T04:15:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-06-02T04:15:20Z
dc.date.available1404-03-12T04:15:20Zfa_IR
dc.date.available2025-06-02T04:15:20Z
dc.date.issued2025-05-01en_US
dc.date.issued1404-02-11fa_IR
dc.identifier.citationاقاخانی, علی, داداشی اورنج, سارا, رضایی, کرامت اله. (1404). استخراج ترکیبات زیست فعال کلاله زعفران در روغن آفتابگردان: یک مطالعه مقایسه‌ای روش‌های مختلف استخراج جامد-مایع. علوم و صنایع غذایی ایران, 22(160), 142-161. doi: 10.22034/FSCT.22.160.142fa_IR
dc.identifier.issn2008-8787
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.142
dc.identifier.urihttp://fsct.modares.ac.ir/article-7-74946-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1169830
dc.description.abstractمعطر کردن روغن‌های خوراکی با هدف افزایش پایداری اکسیداتیو و ایجاد ویژگی‌های حسی مطلوب برای گسترش بازار آنها انجام می‌شود. هدف این مطالعه تولید روغن آفتابگردان معطر با طعم زعفران با استفاده از روش‌های مختلف استخراج جامد-مایع از جمله استخراج خیساندن به کمک همزدن (SAM)، استخراج به کمک فراصوت (UAE)، و استخراج به کمک مایکروویو (MAE) بود. این مطالعه با هدف بهینه‌سازی پارامترهای مؤثر در هر روش استخراج و شناسایی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی روغن‌های معطر حاصل انجام شده است. روش UAE به طور موثر ترکیبات زیست فعال کلاله زعفران را در زمان کوتاه‌تری استخراج کرد. با این حال، اعمال انرژی بالایی در طول فرآیند UAE منجر به تضعیف ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی آن شد. به طور مشابه، در روش MAE، ترکیبات حساس و فرار زعفران تجزیه شده و از بین رفتند. به عنوان جایگزین، روش SAM با یک فرآیند ملایم و مداوم، موفق به انحلال غلظت بالای ترکیبات زعفران در روغن شد در حالی که ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی آن را نیز حفظ کرد. غلظت بهینه‌ی پیکروکروسین، سافرانال، و کروسین به ترتیب 317، 56، و mg L-1 160 در روغن آفتابگردان بدست آمد. روغن آفتابگردان معطر شده حاصل، یک محصول نوآورانه و پر امید برای کاربردهای متنوع غذایی و گسترش بازار می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent954
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofFood Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.142
dc.subjectاستخراج به کمک ماکرویوfa_IR
dc.subjectمعطرسازی روغنfa_IR
dc.subjectروغن آفتابگردانfa_IR
dc.subjectکلاله زعفران Crocus sativus L.fa_IR
dc.subjectاستخراج به کمک فراصوتfa_IR
dc.subjectاستخراج به روش خیساندنfa_IR
dc.titleاستخراج ترکیبات زیست فعال کلاله زعفران در روغن آفتابگردان: یک مطالعه مقایسه‌ای روش‌های مختلف استخراج جامد-مایعfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue160
dc.citation.spage142
dc.citation.epage161
nlai.contributor.orcid0000-0002-7038-4439


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد