استخراج ترکیبات زیست فعال کلاله زعفران در روغن آفتابگردان: یک مطالعه مقایسهای روشهای مختلف استخراج جامد-مایع
(ندگان)پدیدآور
اقاخانی, علیداداشی اورنج, سارارضایی, کرامت اله
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
معطر کردن روغنهای خوراکی با هدف افزایش پایداری اکسیداتیو و ایجاد ویژگیهای حسی مطلوب برای گسترش بازار آنها انجام میشود. هدف این مطالعه تولید روغن آفتابگردان معطر با طعم زعفران با استفاده از روشهای مختلف استخراج جامد-مایع از جمله استخراج خیساندن به کمک همزدن (SAM)، استخراج به کمک فراصوت (UAE)، و استخراج به کمک مایکروویو (MAE) بود. این مطالعه با هدف بهینهسازی پارامترهای مؤثر در هر روش استخراج و شناسایی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی روغنهای معطر حاصل انجام شده است. روش UAE به طور موثر ترکیبات زیست فعال کلاله زعفران را در زمان کوتاهتری استخراج کرد. با این حال، اعمال انرژی بالایی در طول فرآیند UAE منجر به تضعیف ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی آن شد. به طور مشابه، در روش MAE، ترکیبات حساس و فرار زعفران تجزیه شده و از بین رفتند. به عنوان جایگزین، روش SAM با یک فرآیند ملایم و مداوم، موفق به انحلال غلظت بالای ترکیبات زعفران در روغن شد در حالی که ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی آن را نیز حفظ کرد. غلظت بهینهی پیکروکروسین، سافرانال، و کروسین به ترتیب 317، 56، و mg L-1 160 در روغن آفتابگردان بدست آمد. روغن آفتابگردان معطر شده حاصل، یک محصول نوآورانه و پر امید برای کاربردهای متنوع غذایی و گسترش بازار میباشد.
کلید واژگان
استخراج به کمک ماکرویومعطرسازی روغن
روغن آفتابگردان
کلاله زعفران Crocus sativus L.
استخراج به کمک فراصوت
استخراج به روش خیساندن
شماره نشریه
160تاریخ نشر
2025-05-011404-02-11
ناشر
انجمن علوم و صنایع غذایی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
دانشگاه تهران
شاپا
2008-8787Related items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
استخراج و پیش تغلیظ مس و نقره از نمونههای غذایی و آبی با روش میکرو استخراج فاز مایع بر پایه تک قطره با بکارگیری مایع یونی بعنوان حلال استخراج کننده و اندازهگیری با دستگاه جذب اتمی الکتروترمال
ابوالحسنی, جعفر؛ امجدی, محمد (دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University, 2013-08-23)یک روش جدید میکرو استخراج تک قطره بر اساس مایعات یونی برای پیش تغلیظ مس و نقره در مقادیر بسیار کم و اندازهگیری با دستگاه جذب اتمی الکتروترمال ،ETAAS، توسعه یافته است. 8 میکرولیتر از مایع یونی 1- هگزیل 3- متیل ایمیدازولیوم ...
-
مقایسه روش استخراج کلونجر (تقطیر با آب) و استخراج با حلال برای استخراج اسانس روغنی گیاه آدمک و آنالیز ترکیب مواد با گاز کروماتوگرافی- اسپکتروسکوپی جرمی
فیضی, پیمان؛ کمالی, حسین؛ یزدانی, احمد؛ هاشمی مقدم, حمید (دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی, 2013-03-01)چکیده زمینه و هدف: تکنیک های اخیر استخراج اسانس به دنبال افزایش کیفیت مواد استخراج شده جلوگیری از آلودگی و نیز کاهش هزینه های آماده سازی نمونه می باشد. برای به دست آوردن بهترین و موثرترین اسانس، توجه به مواردی از جمله ...
-
ارزیابی اثر حلال ها و روش های استخراج بر بازده ی استخراج، تعیین مقدار مواد معدنی و فعالیت آنتی باکتری عصاره ی گل گیاه اویار سلام(Cyperus Rotundus L.)
احمدی, آسانا؛ نقی ها, رضا؛ احمدی, ابوالفضل (انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, 2025-04-01)گیاه اویارسلام (Cyperus Rotundus L.) از تیره ی جگن (Lyperaceae ) و یک علف هرز تک لپه ای می باشد. غده گیاه اویارسلام دارویی خانگی برای سوء هاضمه، استفراغ، اسهال، تلخ، قابض، آرام بخش، بادشکن، مدر، کرم کش، قاعده آور و مقوی ...



