| dc.contributor.author | نبوی, معین | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسمعیلی, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | قیطران پور, آرش | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1404-02-11T08:10:08Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-05-01T08:10:10Z | |
| dc.date.available | 1404-02-11T08:10:08Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-05-01T08:10:10Z | |
| dc.date.issued | 2025-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1404-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نبوی, معین, اسمعیلی, محسن, قیطران پور, آرش. (1404). فیلم خوراکی فعال بر پایه موسیلاژ دانه بالنگو: بررسی اثرات نانوذرات اکسید روی و اسانس گیاه زولنگ. علوم و صنایع غذایی ایران, 22(160), 110-130. doi: 10.22034/FSCT.22.160.110 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-8787 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.110 | |
| dc.identifier.uri | http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77948-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1162365 | |
| dc.description.abstract | در این تحقیق از موسیلاژ دانه بالنگو به عنوان پایه فیلم استفاده شد، در حالی که اسانس حاصل از برگ و ساقه گیاه زولانگ به همراه نانوذرات اکسید روی (ZnO) به عنوان افزودنی برای تولید فیلمهای خوراکی فعال ترکیب شدند. یافتهها نشان داد که ترکیب اسانس حاصل از برگ و ساقه گیاه زولانگ (ZEO) قابلیتهای آنتی اکسیدانی، نفوذپذیری، خواص حرارتی، استحکام کششی و ازدیاد طول فیلم را افزایش میدهد. تجزیه و تحلیل FT-IR ایجاد پیوندهای هیدروژن-اکسیژن جدید بین ZEO و زنجیره های پلی ساکارید را تایید کرد که به تقویت ساختار فیلم کمک می کند. درحالیکه افزودن نانوذرات اکسید روی باعث کاهش خواص آنتی اکسیدانی، نفوذپذیری، کریستالینیتی، مقاومت حرارتی، رطوبت و استحکام کششی لایهها شد. علاوه بر این، نانوذرات ZnO به افزایش پلاستیسیته کمک کردند که باعث افزایش کشش پذیری لایه ها و ضخامت بیشتر آنها شد. تصویربرداری SEM برهمکنش بین نانوذرات ZEO و ZnO را تأیید کرد و با یافتههای آنالیز FT-IR همسو بود. به طور کلی، این مطالعه نشان میدهد که فیلمهایی که با استفاده از موسیلاژ دانه بالنگو در ترکیب با نانوذرات ZEO و ZnO ساخته شدهاند، پتانسیل بالایی برای کاربرد در بستهبندی مواد غذایی و فیلمها یا پوششهای فعال، بهویژه برای مواد آسیبپذیر در برابر اکسیداسیون دارند.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 1148 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن علوم و صنایع غذایی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم و صنایع غذایی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.110 | |
| dc.subject | بستهبندی فعال | fa_IR |
| dc.subject | نانوذرات اکسید روی | fa_IR |
| dc.subject | گیاه زولانگ | fa_IR |
| dc.subject | موسیلاژ دانه بالنگو | fa_IR |
| dc.title | فیلم خوراکی فعال بر پایه موسیلاژ دانه بالنگو: بررسی اثرات نانوذرات اکسید روی و اسانس گیاه زولنگ | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 160 | |
| dc.citation.spage | 110 | |
| dc.citation.epage | 130 | |