نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنبوی, معینfa_IR
dc.contributor.authorاسمعیلی, محسنfa_IR
dc.contributor.authorقیطران پور, آرشfa_IR
dc.date.accessioned1404-02-11T08:10:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-05-01T08:10:10Z
dc.date.available1404-02-11T08:10:08Zfa_IR
dc.date.available2025-05-01T08:10:10Z
dc.date.issued2025-05-01en_US
dc.date.issued1404-02-11fa_IR
dc.identifier.citationنبوی, معین, اسمعیلی, محسن, قیطران پور, آرش. (1404). فیلم خوراکی فعال بر پایه موسیلاژ دانه بالنگو: بررسی اثرات نانوذرات اکسید روی و اسانس گیاه زولنگ. علوم و صنایع غذایی ایران, 22(160), 110-130. doi: 10.22034/FSCT.22.160.110fa_IR
dc.identifier.issn2008-8787
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.110
dc.identifier.urihttp://fsct.modares.ac.ir/article-7-77948-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1162365
dc.description.abstractدر این تحقیق از موسیلاژ دانه بالنگو به عنوان پایه فیلم استفاده شد، در حالی که اسانس حاصل از برگ و ساقه گیاه زولانگ به همراه نانوذرات اکسید روی (ZnO) به عنوان افزودنی برای تولید فیلم‌های خوراکی فعال ترکیب شدند. یافته‌ها نشان داد که ترکیب اسانس حاصل از برگ و ساقه گیاه زولانگ (ZEO) قابلیت‌های آنتی اکسیدانی، نفوذپذیری، خواص حرارتی، استحکام کششی و ازدیاد طول فیلم را افزایش می‌دهد. تجزیه و تحلیل FT-IR ایجاد پیوندهای هیدروژن-اکسیژن جدید بین ZEO و زنجیره های پلی ساکارید را تایید کرد که به تقویت ساختار فیلم کمک می کند. درحالیکه افزودن نانوذرات اکسید روی باعث کاهش خواص آنتی اکسیدانی، نفوذپذیری، کریستالینیتی، مقاومت حرارتی، رطوبت و استحکام کششی لایه‌ها شد. علاوه بر این، نانوذرات ZnO به افزایش پلاستیسیته کمک کردند که باعث افزایش کشش پذیری لایه ها و ضخامت بیشتر آنها شد. تصویربرداری SEM برهمکنش بین نانوذرات ZEO و ZnO را تأیید کرد و با یافته‌های آنالیز FT-IR همسو بود. به طور کلی، این مطالعه نشان می‌دهد که فیلم‌هایی که با استفاده از موسیلاژ دانه بالنگو در ترکیب با نانوذرات ZEO و ZnO ساخته شده‌اند، پتانسیل بالایی برای کاربرد در بسته‌بندی مواد غذایی و فیلم‌ها یا پوشش‌های فعال، به‌ویژه برای مواد آسیب‌پذیر در برابر اکسیداسیون دارند.  fa_IR
dc.format.extent1148
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofFood Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.110
dc.subjectبسته‌بندی فعالfa_IR
dc.subjectنانوذرات اکسید رویfa_IR
dc.subjectگیاه زولانگfa_IR
dc.subjectموسیلاژ دانه بالنگوfa_IR
dc.titleفیلم خوراکی فعال بر پایه موسیلاژ دانه بالنگو: بررسی اثرات نانوذرات اکسید روی و اسانس گیاه زولنگfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایرانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue160
dc.citation.spage110
dc.citation.epage130


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد