فیلم خوراکی فعال بر پایه موسیلاژ دانه بالنگو: بررسی اثرات نانوذرات اکسید روی و اسانس گیاه زولنگ
(ندگان)پدیدآور
نبوی, معیناسمعیلی, محسنقیطران پور, آرش
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق از موسیلاژ دانه بالنگو به عنوان پایه فیلم استفاده شد، در حالی که اسانس حاصل از برگ و ساقه گیاه زولانگ به همراه نانوذرات اکسید روی (ZnO) به عنوان افزودنی برای تولید فیلمهای خوراکی فعال ترکیب شدند. یافتهها نشان داد که ترکیب اسانس حاصل از برگ و ساقه گیاه زولانگ (ZEO) قابلیتهای آنتی اکسیدانی، نفوذپذیری، خواص حرارتی، استحکام کششی و ازدیاد طول فیلم را افزایش میدهد. تجزیه و تحلیل FT-IR ایجاد پیوندهای هیدروژن-اکسیژن جدید بین ZEO و زنجیره های پلی ساکارید را تایید کرد که به تقویت ساختار فیلم کمک می کند. درحالیکه افزودن نانوذرات اکسید روی باعث کاهش خواص آنتی اکسیدانی، نفوذپذیری، کریستالینیتی، مقاومت حرارتی، رطوبت و استحکام کششی لایهها شد. علاوه بر این، نانوذرات ZnO به افزایش پلاستیسیته کمک کردند که باعث افزایش کشش پذیری لایه ها و ضخامت بیشتر آنها شد. تصویربرداری SEM برهمکنش بین نانوذرات ZEO و ZnO را تأیید کرد و با یافتههای آنالیز FT-IR همسو بود. به طور کلی، این مطالعه نشان میدهد که فیلمهایی که با استفاده از موسیلاژ دانه بالنگو در ترکیب با نانوذرات ZEO و ZnO ساخته شدهاند، پتانسیل بالایی برای کاربرد در بستهبندی مواد غذایی و فیلمها یا پوششهای فعال، بهویژه برای مواد آسیبپذیر در برابر اکسیداسیون دارند.
کلید واژگان
بستهبندی فعالنانوذرات اکسید روی
گیاه زولانگ
موسیلاژ دانه بالنگو
شماره نشریه
160تاریخ نشر
2025-05-011404-02-11
ناشر
انجمن علوم و صنایع غذایی ایرانسازمان پدید آورنده
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایرانگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایران
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایران



