نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعبدالله منصور, صابرینfa_IR
dc.contributor.authorعلی سویدی, وائلfa_IR
dc.contributor.authorکاظم عیسی, زناfa_IR
dc.date.accessioned1404-02-11T08:10:05Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-05-01T08:10:06Z
dc.date.available1404-02-11T08:10:05Zfa_IR
dc.date.available2025-05-01T08:10:06Z
dc.date.issued2025-05-01en_US
dc.date.issued1404-02-11fa_IR
dc.identifier.citationعبدالله منصور, صابرین, علی سویدی, وائل, کاظم عیسی, زنا. (1404). جداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک از منابع مختلف و آزمایش توانایی آنها در تولید آنزیم سلولاز. علوم و صنایع غذایی ایران, 22(160), 77-90. doi: 10.22034/FSCT.22.160.77fa_IR
dc.identifier.issn2008-8787
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.77
dc.identifier.urihttp://fsct.modares.ac.ir/article-7-77740-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1162363
dc.description.abstractهدف مطالعه حاضر افزایش کار در زمینه جداسازی میکروارگانیسم‌هایی است که آنزیم‌هایی با کاربردهای عملی، پایداری و صنایع غذایی تولید می‌کنند، با جداسازی و شناسایی سویه‌های باکتری اسید لاکتیک از منابع مختلف، که برخی از آنها حاوی سلولز هستند، که میکروارگانیسم‌ها عمدتاً به آن وابسته هستند. تغذیه و تولیدمثل آنها و در محیطی که در آن یافت می شود وجود دارد و امکان تولید آنزیم سلولاز که یکی از آنزیم های مهم در تجزیه پلی ساکاریدها (سلولز) و تولید مونوساکاریدها و ساده می باشد. قندها این مطالعه شامل جداسازی و شناسایی باکتری لاکتوباسیلوس از منابع مختلف، خالص سازی، غربالگری، شناسایی و تعیین کارایی آنها در تولید آنزیم سلولاز بود. نتایج نشان داد که 15 جدایه از منابع مختلف از جمله خاک، میوه ها، سبزیجات، ترشیجات، لبنیات و احشاء ماهی زنده به دست آمد. برای جداسازی باکتری های اسید لاکتیک از محیط کشت MRS آگار با گرانول های CaCl2 0.5% (w / v) استفاده شد که با آزمون های فنوتیپی، بیوشیمیایی و رنگ آمیزی گرم شناسایی شدند.  دمای بهینه برای تولید 35 درجه سانتی گراد با فعالیت آنزیمی (425 / 3) و فعالیت ویژه (502 / 4)، مقدار pH برابر با 6 با فعالیت آنزیمی (437 / 3) و فعالیت ویژه (399 / 4)، فعالیت آنزیمی (419 / 3) است. و فعالیت ویژه (4.804)، زمان تخمیر 72 ساعت با راندمان (3.065) و فعالیت ویژه (4.305)، بهترین منبع کربن سلولز با راندمان (5.44) و بهترین منبع نیتروژن سبوس گندم بود. با راندمان (3.634) و محتوای تلقیح 5٪ با راندمان (3.399)fa_IR
dc.format.extent446
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofFood Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.77
dc.subjectباکتری های مولد آنزیمfa_IR
dc.subjectآنزیم های سلولولیتیکfa_IR
dc.subjectمیکروارگانیسم های سلولولیتیکfa_IR
dc.subjectفعالیت سلولولیتیکfa_IR
dc.titleجداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک از منابع مختلف و آزمایش توانایی آنها در تولید آنزیم سلولازfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، عراقfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، عراقfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، عراقfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue160
dc.citation.spage77
dc.citation.epage90


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد