| dc.contributor.author | عبدالله منصور, صابرین | fa_IR |
| dc.contributor.author | علی سویدی, وائل | fa_IR |
| dc.contributor.author | کاظم عیسی, زنا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1404-02-11T08:10:05Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-05-01T08:10:06Z | |
| dc.date.available | 1404-02-11T08:10:05Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-05-01T08:10:06Z | |
| dc.date.issued | 2025-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1404-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عبدالله منصور, صابرین, علی سویدی, وائل, کاظم عیسی, زنا. (1404). جداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک از منابع مختلف و آزمایش توانایی آنها در تولید آنزیم سلولاز. علوم و صنایع غذایی ایران, 22(160), 77-90. doi: 10.22034/FSCT.22.160.77 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-8787 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.77 | |
| dc.identifier.uri | http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77740-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1162363 | |
| dc.description.abstract | هدف مطالعه حاضر افزایش کار در زمینه جداسازی میکروارگانیسمهایی است که آنزیمهایی با کاربردهای عملی، پایداری و صنایع غذایی تولید میکنند، با جداسازی و شناسایی سویههای باکتری اسید لاکتیک از منابع مختلف، که برخی از آنها حاوی سلولز هستند، که میکروارگانیسمها عمدتاً به آن وابسته هستند. تغذیه و تولیدمثل آنها و در محیطی که در آن یافت می شود وجود دارد و امکان تولید آنزیم سلولاز که یکی از آنزیم های مهم در تجزیه پلی ساکاریدها (سلولز) و تولید مونوساکاریدها و ساده می باشد. قندها این مطالعه شامل جداسازی و شناسایی باکتری لاکتوباسیلوس از منابع مختلف، خالص سازی، غربالگری، شناسایی و تعیین کارایی آنها در تولید آنزیم سلولاز بود. نتایج نشان داد که 15 جدایه از منابع مختلف از جمله خاک، میوه ها، سبزیجات، ترشیجات، لبنیات و احشاء ماهی زنده به دست آمد. برای جداسازی باکتری های اسید لاکتیک از محیط کشت MRS آگار با گرانول های CaCl2 0.5% (w / v) استفاده شد که با آزمون های فنوتیپی، بیوشیمیایی و رنگ آمیزی گرم شناسایی شدند.
دمای بهینه برای تولید 35 درجه سانتی گراد با فعالیت آنزیمی (425 / 3) و فعالیت ویژه (502 / 4)، مقدار pH برابر با 6 با فعالیت آنزیمی (437 / 3) و فعالیت ویژه (399 / 4)، فعالیت آنزیمی (419 / 3) است. و فعالیت ویژه (4.804)، زمان تخمیر 72 ساعت با راندمان (3.065) و فعالیت ویژه (4.305)، بهترین منبع کربن سلولز با راندمان (5.44) و بهترین منبع نیتروژن سبوس گندم بود. با راندمان (3.634) و محتوای تلقیح 5٪ با راندمان (3.399) | fa_IR |
| dc.format.extent | 446 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن علوم و صنایع غذایی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم و صنایع غذایی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.77 | |
| dc.subject | باکتری های مولد آنزیم | fa_IR |
| dc.subject | آنزیم های سلولولیتیک | fa_IR |
| dc.subject | میکروارگانیسم های سلولولیتیک | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت سلولولیتیک | fa_IR |
| dc.title | جداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک از منابع مختلف و آزمایش توانایی آنها در تولید آنزیم سلولاز | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | گروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، عراق | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، عراق | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، عراق | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 160 | |
| dc.citation.spage | 77 | |
| dc.citation.epage | 90 | |