| dc.contributor.author | زیارا هاشیم, علیا | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسن حسین, فلیحا | fa_IR |
| dc.contributor.author | دیوان خسروشاهی, احسان | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضوی, هادی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1404-02-11T08:10:03Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-05-01T08:10:04Z | |
| dc.date.available | 1404-02-11T08:10:03Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-05-01T08:10:04Z | |
| dc.date.issued | 2025-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1404-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | زیارا هاشیم, علیا, حسن حسین, فلیحا, دیوان خسروشاهی, احسان, رضوی, هادی. (1404). افزایش خواص عملکردی و فعالیت آنتی اکسیدانی ایزوله پروتئین غلاف Prosopis juliflora از طریق تنظیم pH، همزمان با ارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و فعالیت بازدارندگی ضد باکتریایی. علوم و صنایع غذایی ایران, 22(160), 62-77. doi: 10.22034/FSCT.22.160.62 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-8787 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.62 | |
| dc.identifier.uri | http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77250-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1162362 | |
| dc.description.abstract | در این مطالعه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی غلاف Prosopis juliflora و تهیه ایزوله پروتئین آن مورد ارزیابی قرار گرفت. تغییرات در خواص عملکردی زمانی مشاهده شد که سطوح pH به 5، 7، 8 و 10 تنظیم شد، با تفاوتهای معنیدار (P≤ 0.05) در ویژگیهای عملکردی و فعالیتهای آنتیاکسیدانی و ضد باکتریایی. مقدار بالای حلالیت در 5pH و اتصال لیپید در 10pH به دست آمد، در حالی که کمترین مقدار برای هر دو ویژگی در 7 pH یافت شد. بیشترین ظرفیت کفکنندگی در 5pH پس از 5 دقیقه همزدن مشاهده شد، اما پس از 1 دقیقه در 8 pH کاهش یافت. ظرفیت امولسیونسازی در 10pH بیشترین و در7 pH کمترین بود. فعالیت مهار رادیکال DPPH در 5pH بالا بود، اما در 8pH کاهش یافت و همچنین ایزوله پروتئین فعالیت مهاری را در برابر اشریشیاکلی، باسیلوسسوبتیلیس و استافیلوکوکوساورئوس نشان داد. با این حال، بیشترین بازدارندگی در برابر باکتری باسیلوس سوبتلیس در غلظت پروتئین ایزوله 5/0 درصد بود، در حالی که قابلیت هضم پروتئین بالاتر بود. پروتئین ایزوله شده هیچ اثر سمی قابل توجهی بر سلول های خونی انسان نداشت. علاوه بر این، از آزمون FTIR برای تعیین ساختار پروتئین استفاده شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 616 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن علوم و صنایع غذایی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم و صنایع غذایی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.62 | |
| dc.subject | Prosopis juliflora | fa_IR |
| dc.subject | ایزوله پروتئین | fa_IR |
| dc.subject | ویژگیهای فیزیکوشیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | خصوصیات عملکردی | fa_IR |
| dc.title | افزایش خواص عملکردی و فعالیت آنتی اکسیدانی ایزوله پروتئین غلاف Prosopis juliflora از طریق تنظیم pH، همزمان با ارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و فعالیت بازدارندگی ضد باکتریایی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | دانشگاه بصره | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه بصره | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 160 | |
| dc.citation.spage | 62 | |
| dc.citation.epage | 77 | |