• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و صنایع غذایی ایران
    • دوره 22, شماره 160
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و صنایع غذایی ایران
    • دوره 22, شماره 160
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    افزایش خواص عملکردی و فعالیت آنتی اکسیدانی ایزوله پروتئین غلاف Prosopis juliflora از طریق تنظیم pH، همزمان با ارزیابی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و فعالیت بازدارندگی ضد باکتریایی

    (ندگان)پدیدآور
    زیارا هاشیم, علیاحسن حسین, فلیحادیوان خسروشاهی, احسانرضوی, هادی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    616.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این مطالعه ویژگی­های فیزیکوشیمیایی غلاف  Prosopis juliflora و تهیه ایزوله پروتئین آن مورد ارزیابی قرار گرفت. تغییرات در خواص عملکردی زمانی مشاهده شد که سطوح pH به 5، 7، 8 و 10 تنظیم شد، با تفاوت‌های معنی‌دار (P≤ 0.05) در ویژگی­های عملکردی و فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی و ضد باکتریایی. مقدار بالای حلالیت در 5pH   و اتصال لیپید در 10pH  به دست آمد، در حالی که کمترین مقدار برای هر دو ویژگی در 7 pH یافت شد. بیشترین ظرفیت کف­کنندگی در 5pH  پس از 5 دقیقه همزدن مشاهده شد، اما پس از 1 دقیقه در 8 pH کاهش یافت. ظرفیت امولسیون‌سازی در 10pH  بیشترین و در7 pH  کمترین بود. فعالیت مهار رادیکال DPPH در 5pH  بالا بود، اما در 8pH  کاهش یافت و همچنین ایزوله پروتئین فعالیت مهاری را در برابر اشریشیاکلی، باسیلوس­سوبتیلیس و استافیلوکوکوس­اورئوس نشان داد. با این حال، بیشترین بازدارندگی در برابر باکتری باسیلوس سوبتلیس در غلظت پروتئین ایزوله 5/0 درصد بود، در حالی که قابلیت هضم پروتئین بالاتر بود. پروتئین ایزوله شده هیچ اثر سمی قابل توجهی بر سلول های خونی انسان نداشت. علاوه بر این، از آزمون FTIR  برای تعیین ساختار پروتئین استفاده شد.
    کلید واژگان
    Prosopis juliflora
    ایزوله پروتئین
    ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی
    خصوصیات عملکردی

    شماره نشریه
    160
    تاریخ نشر
    2025-05-01
    1404-02-11
    ناشر
    انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه بصره
    دانشگاه بصره
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران

    شاپا
    2008-8787
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.62
    http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77250-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1162362

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب