افزایش خواص عملکردی و فعالیت آنتی اکسیدانی ایزوله پروتئین غلاف Prosopis juliflora از طریق تنظیم pH، همزمان با ارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و فعالیت بازدارندگی ضد باکتریایی
(ندگان)پدیدآور
زیارا هاشیم, علیاحسن حسین, فلیحادیوان خسروشاهی, احسانرضوی, هادی
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی غلاف Prosopis juliflora و تهیه ایزوله پروتئین آن مورد ارزیابی قرار گرفت. تغییرات در خواص عملکردی زمانی مشاهده شد که سطوح pH به 5، 7، 8 و 10 تنظیم شد، با تفاوتهای معنیدار (P≤ 0.05) در ویژگیهای عملکردی و فعالیتهای آنتیاکسیدانی و ضد باکتریایی. مقدار بالای حلالیت در 5pH و اتصال لیپید در 10pH به دست آمد، در حالی که کمترین مقدار برای هر دو ویژگی در 7 pH یافت شد. بیشترین ظرفیت کفکنندگی در 5pH پس از 5 دقیقه همزدن مشاهده شد، اما پس از 1 دقیقه در 8 pH کاهش یافت. ظرفیت امولسیونسازی در 10pH بیشترین و در7 pH کمترین بود. فعالیت مهار رادیکال DPPH در 5pH بالا بود، اما در 8pH کاهش یافت و همچنین ایزوله پروتئین فعالیت مهاری را در برابر اشریشیاکلی، باسیلوسسوبتیلیس و استافیلوکوکوساورئوس نشان داد. با این حال، بیشترین بازدارندگی در برابر باکتری باسیلوس سوبتلیس در غلظت پروتئین ایزوله 5/0 درصد بود، در حالی که قابلیت هضم پروتئین بالاتر بود. پروتئین ایزوله شده هیچ اثر سمی قابل توجهی بر سلول های خونی انسان نداشت. علاوه بر این، از آزمون FTIR برای تعیین ساختار پروتئین استفاده شد.
کلید واژگان
Prosopis julifloraایزوله پروتئین
ویژگیهای فیزیکوشیمیایی
خصوصیات عملکردی
شماره نشریه
160تاریخ نشر
2025-05-011404-02-11
ناشر
انجمن علوم و صنایع غذایی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه بصرهدانشگاه بصره
دانشگاه تهران
دانشگاه تهران



