نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمنوهاری, گوریfa_IR
dc.contributor.authorبدران رمضان التمیمی, عمارfa_IR
dc.contributor.authorرواتی, سیمایسمیfa_IR
dc.contributor.authorسوتیکنو, اسfa_IR
dc.contributor.authorپیرنیا, مطهرهfa_IR
dc.date.accessioned1404-02-11T08:09:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-05-01T08:09:59Z
dc.date.available1404-02-11T08:09:58Zfa_IR
dc.date.available2025-05-01T08:09:59Z
dc.date.issued2025-05-01en_US
dc.date.issued1404-02-11fa_IR
dc.identifier.citationمنوهاری, گوری, بدران رمضان التمیمی, عمار, رواتی, سیمایسمی, سوتیکنو, اس, پیرنیا, مطهره. (1404). مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی و پروفایل GC-MS واریته های مختلف دانه بامبو. علوم و صنایع غذایی ایران, 22(160), 13-34. doi: 10.22034/FSCT.22.160.13fa_IR
dc.identifier.issn2008-8787
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.13
dc.identifier.urihttp://fsct.modares.ac.ir/article-7-75436-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1162359
dc.description.abstractتحقیقات گسترده ای در مورد خواص آنتی اکسیدانی عصاره دانه بامبو، به ویژه از گیاه بامبو انجام شده است. دانه‌های بامبو به دلیل محتوای آنتی‌اکسیدانی بالایی که دارند، برای مزایای سلامتی بالقوه‌شان در مبارزه با بیماری‌های مزمن مرتبط با افزایش سن مانند دیابت، سرطان، آلزایمر، پارکینسون و بیماری‌های قلبی عروقی مورد توجه قرار گرفته‌اند. مصرف محصولات مشتق شده از بامبو به صورت روزانه ممکن است در کاهش خطر ابتلا به این شرایط نقش داشته باشد. آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در صنایع غذایی و دارویی ایفا می کنند، زیرا به مقابله با رادیکال های آزاد کمک می کنند که می توانند محصولات را در طول پردازش و ذخیره سازی تجزیه کنند. اجزای شیمیایی عصاره اتانولی دانه بامبو با استفاده از کروماتوگرافی گازی-طیف‌سنجی جرمی با شناسایی بیست و چهار ترکیب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اینها شامل ترکیباتی مانند 9،12-اوکتادکادینوییک اسید (Z,Z)-، اتیل استر اسید هگزادکانوئیک و -12-متیل متیل استر تترادکانوییک اسید بود که در Bambusa arundinacea و Dentrocalamus strictus یافت شد. علاوه بر این، اتیل استر اسید لینولئیک و اسید اکتادکانوئیک در B. arundinacea غالب بودند، در حالی که اتیل استر (E)-9-اوکتادکانوئیک اسید، n-هگزادکانوئیک اسید، اولئیک اسید، و 12--Eمتیل، E-2،13- اوکتادکا دی ان بودند. -ol فقط در Dentrocalamus strictus یافت شد. سایر مواد مغذی گیاهی نیز در انواع دانه های بامبو وجود داشت که نشان دهنده استفاده بالقوه آنها در درمان بیماری های مختلف به عنوان آنتی اکسیدان و به عنوان یک جایگزین مناسب برای سایر غلات خصوصا برنج است.fa_IR
dc.format.extent661
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofFood Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.13
dc.subjectبامبوfa_IR
dc.subjectهگزادکانوئیک اسیدfa_IR
dc.subjectاکتادکانوئیک اسیدfa_IR
dc.subjectگاز کروماتوگرافیfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.titleمطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی و پروفایل GC-MS واریته های مختلف دانه بامبوfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه تغذیه و رژیم غذایی، کالج هنر دولتی N.K.R، ناماکال، تامیل نادو، هندfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، بصره، عراقfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات جانورشناسی کاربردی، سازمان تحقیقات علوم زیستی و محیط زیست، آژانس ملی تحقیقات و نوآوری اندونزی، بوگور، اندونزیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات جانورشناسی کاربردی، سازمان تحقیقات علوم زیستی و محیط زیست، آژانس ملی تحقیقات و نوآوری اندونزی، بوگور، اندونزیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue160
dc.citation.spage13
dc.citation.epage34


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد