مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی و پروفایل GC-MS واریته های مختلف دانه بامبو
(ندگان)پدیدآور
منوهاری, گوریبدران رمضان التمیمی, عماررواتی, سیمایسمیسوتیکنو, اسپیرنیا, مطهره
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیقات گسترده ای در مورد خواص آنتی اکسیدانی عصاره دانه بامبو، به ویژه از گیاه بامبو انجام شده است. دانههای بامبو به دلیل محتوای آنتیاکسیدانی بالایی که دارند، برای مزایای سلامتی بالقوهشان در مبارزه با بیماریهای مزمن مرتبط با افزایش سن مانند دیابت، سرطان، آلزایمر، پارکینسون و بیماریهای قلبی عروقی مورد توجه قرار گرفتهاند. مصرف محصولات مشتق شده از بامبو به صورت روزانه ممکن است در کاهش خطر ابتلا به این شرایط نقش داشته باشد. آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در صنایع غذایی و دارویی ایفا می کنند، زیرا به مقابله با رادیکال های آزاد کمک می کنند که می توانند محصولات را در طول پردازش و ذخیره سازی تجزیه کنند. اجزای شیمیایی عصاره اتانولی دانه بامبو با استفاده از کروماتوگرافی گازی-طیفسنجی جرمی با شناسایی بیست و چهار ترکیب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اینها شامل ترکیباتی مانند 9،12-اوکتادکادینوییک اسید (Z,Z)-، اتیل استر اسید هگزادکانوئیک و -12-متیل متیل استر تترادکانوییک اسید بود که در Bambusa arundinacea و Dentrocalamus strictus یافت شد. علاوه بر این، اتیل استر اسید لینولئیک و اسید اکتادکانوئیک در B. arundinacea غالب بودند، در حالی که اتیل استر (E)-9-اوکتادکانوئیک اسید، n-هگزادکانوئیک اسید، اولئیک اسید، و 12--Eمتیل، E-2،13- اوکتادکا دی ان بودند. -ol فقط در Dentrocalamus strictus یافت شد. سایر مواد مغذی گیاهی نیز در انواع دانه های بامبو وجود داشت که نشان دهنده استفاده بالقوه آنها در درمان بیماری های مختلف به عنوان آنتی اکسیدان و به عنوان یک جایگزین مناسب برای سایر غلات خصوصا برنج است.
کلید واژگان
بامبوهگزادکانوئیک اسید
اکتادکانوئیک اسید
گاز کروماتوگرافی
فعالیت آنتی اکسیدانی
شماره نشریه
160تاریخ نشر
2025-05-011404-02-11
ناشر
انجمن علوم و صنایع غذایی ایرانسازمان پدید آورنده
گروه تغذیه و رژیم غذایی، کالج هنر دولتی N.K.R، ناماکال، تامیل نادو، هندگروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، بصره، عراق
مرکز تحقیقات جانورشناسی کاربردی، سازمان تحقیقات علوم زیستی و محیط زیست، آژانس ملی تحقیقات و نوآوری اندونزی، بوگور، اندونزی
مرکز تحقیقات جانورشناسی کاربردی، سازمان تحقیقات علوم زیستی و محیط زیست، آژانس ملی تحقیقات و نوآوری اندونزی، بوگور، اندونزی
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران



