| dc.contributor.author | زمان, مبین | fa_IR |
| dc.contributor.author | دعوتی, نفیسه | fa_IR |
| dc.contributor.author | کرمی, مصطفی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1404-02-11T08:09:56Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-05-01T08:09:57Z | |
| dc.date.available | 1404-02-11T08:09:56Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-05-01T08:09:57Z | |
| dc.date.issued | 2025-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1404-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | زمان, مبین, دعوتی, نفیسه, کرمی, مصطفی. (1404). شناسایی فنوتیپی و مولکولی باکتری های اسید لاکتیک غیربیماریزای جدا شده از ماست گوسفندی محلی. علوم و صنایع غذایی ایران, 22(160), 1-12. doi: 10.22034/FSCT.22.160.1 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-8787 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.1 | |
| dc.identifier.uri | http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75015-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1162358 | |
| dc.description.abstract | با افزایش تمایل مردم به مصرف محصولات لبنی ارگانیک، همواره خطر سویه¬های میکروبی بیماری¬زا در محصولات محلی وجود دارد. ماست گوسفندی محلی به عنوان یک محصول ارگانیک از باارزش¬ترین محصولات لبنی در ایران است. هدف از این مطالعه تشخیص فنوتیپی و مولکولی باکتری¬های اسید لاکتیک جدا شده از ماست گوسفندی همدان و بررسی خواص بیماریزای آنها است. جدایه¬های لاکتیکی از نمونه¬های ماست از نظر فنوتیپی و مولکولی با تکثیر ناحیه 16S rDNA توسط واکنشPCR و به دنبال آن توالی¬یابی شناسایی شدند. خصوصیات بیماریزایی و ایمنی جدایه¬ها شامل مقاومت به آنتی¬بیوتیک، همولیز سلول¬های خونی، فعالیت¬¬¬های آمینواسید دکربوکسیلازی، DNase، و ژلاتینازی بررسی شدند. 47 باکتری از نمونه¬های ماست جدا شدند و تنها 22 جدایه گرم مثبت و کاتالاز منفی بودند. براساس نتایج، جدایه¬ها از نظر مولکولی به عنوان 4 لاکتوباسیلوس هلوتیکوس، 5 انتروکوکوس موری، 2 استرپتوکوکوس سالیواریوس زیرگونه ترموفیلوس، 5 لاکتوباسیلوس هلوتیکوس و 6 لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس تشخیص داده شدند. شناسایی فنوتیپی همچنین حضور جدایه¬هایی که متعلق به تولید ماست بودند را تایید کرد. ارزیابی خواص بیماریزایی گونه¬های مرتبط با تولید ماست، استرپتوکوکوس سالیواریوس زیرگونه ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس، تایید کرد که تنها دو جدایه از لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس(HL1, HL2) به عنوان کشت آغازگر برای تولید ماست ایمن هستند | fa_IR |
| dc.format.extent | 382 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن علوم و صنایع غذایی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم و صنایع غذایی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.1 | |
| dc.subject | باکتریهای اسید لاکتیک | fa_IR |
| dc.subject | آمینهای بیوژنیک | fa_IR |
| dc.subject | مقاومت به آنتی بیوتیک | fa_IR |
| dc.title | شناسایی فنوتیپی و مولکولی باکتری های اسید لاکتیک غیربیماریزای جدا شده از ماست گوسفندی محلی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران، | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران، کد پستی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 160 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 12 | |