نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزمان, مبینfa_IR
dc.contributor.authorدعوتی, نفیسهfa_IR
dc.contributor.authorکرمی, مصطفیfa_IR
dc.date.accessioned1404-02-11T08:09:56Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-05-01T08:09:57Z
dc.date.available1404-02-11T08:09:56Zfa_IR
dc.date.available2025-05-01T08:09:57Z
dc.date.issued2025-05-01en_US
dc.date.issued1404-02-11fa_IR
dc.identifier.citationزمان, مبین, دعوتی, نفیسه, کرمی, مصطفی. (1404). شناسایی فنوتیپی و مولکولی باکتری های اسید لاکتیک غیربیماری‌زای جدا شده از ماست گوسفندی محلی. علوم و صنایع غذایی ایران, 22(160), 1-12. doi: 10.22034/FSCT.22.160.1fa_IR
dc.identifier.issn2008-8787
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.1
dc.identifier.urihttp://fsct.modares.ac.ir/article-7-75015-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1162358
dc.description.abstractبا افزایش تمایل مردم به مصرف محصولات لبنی ارگانیک، همواره خطر سویه¬های میکروبی بیماری¬زا در محصولات محلی وجود دارد. ماست گوسفندی محلی به عنوان یک محصول ارگانیک از باارزش¬ترین محصولات لبنی در ایران است. هدف از این مطالعه تشخیص فنوتیپی و مولکولی باکتری¬های اسید لاکتیک جدا شده از ماست گوسفندی همدان و بررسی خواص بیماری‌زای آن‌ها است. جدایه¬های لاکتیکی از نمونه¬های ماست از نظر فنوتیپی و مولکولی با تکثیر ناحیه 16S rDNA توسط واکنشPCR  و به دنبال آن توالی¬یابی شناسایی شدند. خصوصیات بیماریزایی و ایمنی جدایه¬ها شامل مقاومت به آنتی¬بیوتیک، همولیز سلول¬های خونی، فعالیت¬¬¬های آمینواسید دکربوکسیلازی، DNase، و ژلاتینازی بررسی شدند. 47 باکتری از نمونه¬های ماست جدا شدند و تنها 22 جدایه گرم مثبت و کاتالاز منفی بودند. براساس نتایج، جدایه¬ها از نظر مولکولی به عنوان 4 لاکتوباسیلوس هلوتیکوس، 5 انتروکوکوس موری، 2 استرپتوکوکوس سالیواریوس زیرگونه ترموفیلوس، 5 لاکتوباسیلوس هلوتیکوس و 6 لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس تشخیص داده شدند. شناسایی فنوتیپی همچنین حضور جدایه¬هایی که متعلق به تولید ماست بودند را تایید کرد. ارزیابی خواص بیماری‌زایی گونه¬های مرتبط با تولید ماست، استرپتوکوکوس سالیواریوس زیرگونه ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس، تایید کرد که تنها دو جدایه از لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس(HL1, HL2)  به عنوان کشت آغازگر برای تولید ماست ایمن هستندfa_IR
dc.format.extent382
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofFood Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.1
dc.subjectباکتری‌های اسید لاکتیکfa_IR
dc.subjectآمین‌های بیوژنیکfa_IR
dc.subjectمقاومت به آنتی بیوتیکfa_IR
dc.titleشناسایی فنوتیپی و مولکولی باکتری های اسید لاکتیک غیربیماری‌زای جدا شده از ماست گوسفندی محلیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران،fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران، کد پستیfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue160
dc.citation.spage1
dc.citation.epage12


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد