شناسایی فنوتیپی و مولکولی باکتری های اسید لاکتیک غیربیماریزای جدا شده از ماست گوسفندی محلی
(ندگان)پدیدآور
زمان, مبیندعوتی, نفیسهکرمی, مصطفی
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
با افزایش تمایل مردم به مصرف محصولات لبنی ارگانیک، همواره خطر سویه¬های میکروبی بیماری¬زا در محصولات محلی وجود دارد. ماست گوسفندی محلی به عنوان یک محصول ارگانیک از باارزش¬ترین محصولات لبنی در ایران است. هدف از این مطالعه تشخیص فنوتیپی و مولکولی باکتری¬های اسید لاکتیک جدا شده از ماست گوسفندی همدان و بررسی خواص بیماریزای آنها است. جدایه¬های لاکتیکی از نمونه¬های ماست از نظر فنوتیپی و مولکولی با تکثیر ناحیه 16S rDNA توسط واکنشPCR و به دنبال آن توالی¬یابی شناسایی شدند. خصوصیات بیماریزایی و ایمنی جدایه¬ها شامل مقاومت به آنتی¬بیوتیک، همولیز سلول¬های خونی، فعالیت¬¬¬های آمینواسید دکربوکسیلازی، DNase، و ژلاتینازی بررسی شدند. 47 باکتری از نمونه¬های ماست جدا شدند و تنها 22 جدایه گرم مثبت و کاتالاز منفی بودند. براساس نتایج، جدایه¬ها از نظر مولکولی به عنوان 4 لاکتوباسیلوس هلوتیکوس، 5 انتروکوکوس موری، 2 استرپتوکوکوس سالیواریوس زیرگونه ترموفیلوس، 5 لاکتوباسیلوس هلوتیکوس و 6 لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس تشخیص داده شدند. شناسایی فنوتیپی همچنین حضور جدایه¬هایی که متعلق به تولید ماست بودند را تایید کرد. ارزیابی خواص بیماریزایی گونه¬های مرتبط با تولید ماست، استرپتوکوکوس سالیواریوس زیرگونه ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس، تایید کرد که تنها دو جدایه از لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس(HL1, HL2) به عنوان کشت آغازگر برای تولید ماست ایمن هستند
کلید واژگان
باکتریهای اسید لاکتیکآمینهای بیوژنیک
مقاومت به آنتی بیوتیک
شماره نشریه
160تاریخ نشر
2025-05-011404-02-11
ناشر
انجمن علوم و صنایع غذایی ایرانسازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایراندانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران،
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران، کد پستی



