نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفرهادی, نداfa_IR
dc.contributor.authorسلطانی زاده, نفیسهfa_IR
dc.contributor.authorربانی, محسنfa_IR
dc.contributor.authorمسائلی, الههfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T02:03:16Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T02:03:16Z
dc.date.available1403-12-21T02:03:16Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T02:03:16Z
dc.date.issued2025-04-01en_US
dc.date.issued1404-01-12fa_IR
dc.identifier.citationفرهادی, ندا, سلطانی زاده, نفیسه, ربانی, محسن, مسائلی, الهه. (1404). امکان استفاده از داربست‌های هوشمند متشکل از موسیلاژ دانه به و کاپاکاراگینان به عنوان داربست سلولی در ‌شرایط نرمال فیزیولوژیکی و تغییر ‌pH‌ ‌. علوم و صنایع غذایی ایران, 22(159), 301-315. doi: 10.22034/FSCT.22.159.301fa_IR
dc.identifier.issn2008-8787
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.301
dc.identifier.urihttp://fsct.modares.ac.ir/article-7-76777-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147018
dc.description.abstractهدف از پژوهش حاضر بررسی قابلیت رشد سلولی بر روی داربست های هوشمند کاراگینان (Carr) و ترکیب کاراگینان و موسیلاژ دانه به (Carr:Quc) به منظور تولید گوشت آزمایشگاهی می­باشد. در این پژوهش، دو هیدروژل کاپاکاراگینان با غلظت 5/1% و کاپاکاراگینان و موسیلاژ دانه به با نسبت 1:1 و غلظت نهایی 5/1% با کمک محلول کلرید پتاسیم 5% تشکیل شدند. سپس توانایی پاسخ­دهی این دو داربست به تغییر pH محیط مورد ارزیابی قرار گرفت و زنده­مانی رده سلولی C2C12 در pH 4/7 و در هنگام تغییر pH از 4/7 به 5/5 بررسی شد. بررسی تغییر تورم با تغییر pH محیط نشان داد که برای داربست Carr بیشترین میزان تورم در pH 5 و برابر با %145 به دست آمد. بیشترین میزان تورم برای داربست Carr:Quc نیز در pH 5 و به میزان %428 مشاهده شد. هم­چنین تغییر تورم داربست­ها با تغییر pH از 4/7 به 5/5 ارزیابی شد. داربست Carr هیچ تغییر تورمی در زمان­های مورد مطالعه نشان نداد در حالی­که تغییر تورم داربست Carr:Quc بعد از قرار گرفتن در pH 5/5 به مدت 30، 45، 60، 180 و 360 دقیقه نسبت به pH 4/7 تفاوت معنی­داری در سطح 05/0 نشان داد. ارزیابی زنده­مانی سلول­های C2C12 نیز بر روی داربست Carr:Quc در شرایط نرمال و تغییر pH از 4/7 به 5/5 نشان داد که زنده­مانی سلول­ها در شرایط نرمال بیشتر بود. بررسی زنده­مانی و رشد سلول­ها در داربست Carr:Quc به مدت 15 روز نشان داد که داربست مورد نظر سمیتی اعمال نکرد و سلول­ها زنده­مانی خود را در طول کشت حفظ کرده و در روزهای 14 و 15 کشت، تمایل به تشکیل اسفروئید نشان دادند.  fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofFood Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.301
dc.subjectداربست هوشمندfa_IR
dc.subjectکاپاکاراگینانfa_IR
dc.subjectموسیلاژ دانه بهfa_IR
dc.subjectتغییر ‌pHfa_IR
dc.subjectزنده‌مانی.‌fa_IR
dc.titleامکان استفاده از داربست‌های هوشمند متشکل از موسیلاژ دانه به و کاپاکاراگینان به عنوان داربست سلولی در ‌شرایط نرمال فیزیولوژیکی و تغییر ‌pH‌ ‌fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه علمی-پژوهش رویانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue159
dc.citation.spage301
dc.citation.epage315


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد