| dc.contributor.author | فرهادی, ندا | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلطانی زاده, نفیسه | fa_IR |
| dc.contributor.author | ربانی, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | مسائلی, الهه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-21T02:03:16Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-11T02:03:16Z | |
| dc.date.available | 1403-12-21T02:03:16Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-11T02:03:16Z | |
| dc.date.issued | 2025-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1404-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فرهادی, ندا, سلطانی زاده, نفیسه, ربانی, محسن, مسائلی, الهه. (1404). امکان استفاده از داربستهای هوشمند متشکل از موسیلاژ دانه به و کاپاکاراگینان به عنوان داربست سلولی در شرایط نرمال فیزیولوژیکی و تغییر pH . علوم و صنایع غذایی ایران, 22(159), 301-315. doi: 10.22034/FSCT.22.159.301 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-8787 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.301 | |
| dc.identifier.uri | http://fsct.modares.ac.ir/article-7-76777-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147018 | |
| dc.description.abstract | هدف از پژوهش حاضر بررسی قابلیت رشد سلولی بر روی داربست های هوشمند کاراگینان (Carr) و ترکیب کاراگینان و موسیلاژ دانه به (Carr:Quc) به منظور تولید گوشت آزمایشگاهی میباشد. در این پژوهش، دو هیدروژل کاپاکاراگینان با غلظت 5/1% و کاپاکاراگینان و موسیلاژ دانه به با نسبت 1:1 و غلظت نهایی 5/1% با کمک محلول کلرید پتاسیم 5% تشکیل شدند. سپس توانایی پاسخدهی این دو داربست به تغییر pH محیط مورد ارزیابی قرار گرفت و زندهمانی رده سلولی C2C12 در pH 4/7 و در هنگام تغییر pH از 4/7 به 5/5 بررسی شد. بررسی تغییر تورم با تغییر pH محیط نشان داد که برای داربست Carr بیشترین میزان تورم در pH 5 و برابر با %145 به دست آمد. بیشترین میزان تورم برای داربست Carr:Quc نیز در pH 5 و به میزان %428 مشاهده شد. همچنین تغییر تورم داربستها با تغییر pH از 4/7 به 5/5 ارزیابی شد. داربست Carr هیچ تغییر تورمی در زمانهای مورد مطالعه نشان نداد در حالیکه تغییر تورم داربست Carr:Quc بعد از قرار گرفتن در pH 5/5 به مدت 30، 45، 60، 180 و 360 دقیقه نسبت به pH 4/7 تفاوت معنیداری در سطح 05/0 نشان داد. ارزیابی زندهمانی سلولهای C2C12 نیز بر روی داربست Carr:Quc در شرایط نرمال و تغییر pH از 4/7 به 5/5 نشان داد که زندهمانی سلولها در شرایط نرمال بیشتر بود. بررسی زندهمانی و رشد سلولها در داربست Carr:Quc به مدت 15 روز نشان داد که داربست مورد نظر سمیتی اعمال نکرد و سلولها زندهمانی خود را در طول کشت حفظ کرده و در روزهای 14 و 15 کشت، تمایل به تشکیل اسفروئید نشان دادند.
| fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن علوم و صنایع غذایی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم و صنایع غذایی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.301 | |
| dc.subject | داربست هوشمند | fa_IR |
| dc.subject | کاپاکاراگینان | fa_IR |
| dc.subject | موسیلاژ دانه به | fa_IR |
| dc.subject | تغییر pH | fa_IR |
| dc.subject | زندهمانی. | fa_IR |
| dc.title | امکان استفاده از داربستهای هوشمند متشکل از موسیلاژ دانه به و کاپاکاراگینان به عنوان داربست سلولی در شرایط نرمال فیزیولوژیکی و تغییر pH | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه علمی-پژوهش رویان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 159 | |
| dc.citation.spage | 301 | |
| dc.citation.epage | 315 | |