نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorگنجه, محمدfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی ثابت, ناهیدfa_IR
dc.contributor.authorعبدی, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorسخاوتی زاده, سید سعیدfa_IR
dc.contributor.authorبخش آبادی, حمیدfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T02:03:13Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T02:03:13Z
dc.date.available1403-12-21T02:03:13Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T02:03:13Z
dc.date.issued2025-04-01en_US
dc.date.issued1404-01-12fa_IR
dc.identifier.citationگنجه, محمد, احمدی ثابت, ناهید, عبدی, غلامرضا, سخاوتی زاده, سید سعید, بخش آبادی, حمید. (1404). بررسی تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره پوست پرتقال بر خواص کیفی و ماندگاری خرمای کبکاب. علوم و صنایع غذایی ایران, 22(159), 232-250. doi: 10.22034/FSCT.22.159.232fa_IR
dc.identifier.issn2008-8787
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.232
dc.identifier.urihttp://fsct.modares.ac.ir/article-7-75988-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147014
dc.description.abstractخرما از نظر تغذیه‌ای بسیار غنی بوده و از لحاظ تجاری و صادرات نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا راهکارهای مختلف در جهت افزایش ماندگاری این محصول اتخاذ شده که می‌تواند آن را در گستره زمانی وسیع‌تر در اختیار مصرف‌کننده‌ها قرار دهد. از این‌رو هدف مطالعه حاضر استفاده از پوشش خوراکی مبتنی بر کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره طبیعی پوست پرتقال بر روی خرما کبکاب ذخیره شده در دو دمای 4 و 25 درجه سانتی‌گراد به مدت 90 روز است. سپس با آزمون‌های فیزیکوشیمیایی (افت وزن ،pH، اسیدیته، رطوبت، قند احیاء، مواد جامد محلول و سفتی بافت) و حسی (پذیرش کلی)، وضعیت تیمارها طی مدت نگهداری بررسی گردید. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته کمترین تغییرات افت وزن در هر دو دمای مورد بررسی (4 و 25 درجه‌سانتی‌گراد) در نمونه تیمار شده با پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره پوست پرتقال در روز 90 نگهداری بود. نتایج نشان داد که با افزایش زمان و دمای نگهداری، میزان pH و رطوبت کاهش و میزان اسیدیته، مواد جامد محلول، قند احیاء و سفتی بافت افزایش معنی‌داری  داشتند (05/0p<). همچنین با افزایش زمان و دمای نگهداری روند کاهشی در ویژگی‌های حسی وجود داشت و نمونه‌های تیمار شده با پوشش خوراکی بر پایه کیتوزان-ژلاتین حاوی mg/ml 4 و 10 عصاره پوست پرتقال دارای بالاترین مطلوبیت در ویژگی‌های حسی خرما کبکاب بودند. بر اساس نتایج بررسی‌ها می‌توان پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره پوست پرتقال را به عنوان بهترین فرمولاسیون در جهت افزایش ماندگاری خرما کبکاب تا 90 روز معرفی نمود.  fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofFood Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.232
dc.subjectخرما کبکابfa_IR
dc.subjectپوشش خوراکیfa_IR
dc.subjectکیتوزانfa_IR
dc.subjectژلاتینfa_IR
dc.subjectعصاره پوست پرتقالfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین حاوی عصاره پوست پرتقال بر خواص کیفی و ماندگاری خرمای کبکابfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه کشاورزی، مجتمع آموزش عالی میناب، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، مؤسسه آموزش عالی خرد، بوشهر، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده زیست فناوری خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه کشاورزی، مجتمع آموزش عالی میناب، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue159
dc.citation.spage232
dc.citation.epage250
nlai.contributor.orcid0000-0002-0326-5288


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد