نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorواحد دهکردی, نجمهfa_IR
dc.contributor.authorرحیمی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorضیا جهرمی, نوشاfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T21:33:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T21:33:25Z
dc.date.available1403-12-20T21:33:25Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T21:33:25Z
dc.date.issued2025-02-19en_US
dc.date.issued1403-12-01fa_IR
dc.date.submitted2024-03-12en_US
dc.date.submitted1402-12-22fa_IR
dc.identifier.citationواحد دهکردی, نجمه, رحیمی, ابراهیم, ضیا جهرمی, نوشا. (1403). بررسی فراوانی ژن‌های کدکننده انتروتوکسین و الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین جداشده از نمونه‌های مواد غذایی عرضه ‌شده در شهرستان شهرکرد. تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی, 7(2), 104-116. doi: 10.22034/nfvm.2024.448204.1232fa_IR
dc.identifier.issn2645-4491
dc.identifier.issn2676-5004
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.448204.1232
dc.identifier.urihttps://nfvm.uoz.ac.ir/article_214275.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1125164
dc.description.abstractاستافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین به‌دلیل توانایی در ایجاد طیف گسترده‌ای از مسمومیت‌های غذایی، از مهم‌ترین تهدیدکننده‌های سلامتی بشر بوده که پایش آن در مواد غذایی حائز اهیمت است. هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی ژن‌های کدکننده انتروتوکسین و الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین جداشده از نمونه‌های مواد غذایی عرضه ‌شده در شهرستان شهرکرد بود. 450 نمونه مواد غذایی شامل لبنیات سنتی، سالاد و ناگت از مراکز عرضه در شهرستان شهرکرد به‌صورت تصادفی جمع‌آوری و به آزمایشگاه انتقال داده شد. از روش استاندارد برای جداسازی استافیلوکوکوس و از روش diffusion Disk برای ارزیابی مقاومت آنتی‌بیوتیکی استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشترین آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس مربوط به لبنیات 14 درصد، سالاد 66/10 درصد و ناگت 2/2 درصد بودند. شیوع استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین در نمونه‌های لبنیات 71 درصد، سالادها 58/64 درصد و ناگت 30 درصد بود. بیشترین و کمترین شیوع ژن به‌ترتیب مربوط به SEA (24/39 درصد)، SEB (18/17 درصد)،  SEC (49/14 درصد)، SED (27/2 درصد) و SEE (88/5 درصد) بود. نتایج مقاومت آنتی‌بیوتیکی نشان داد که بیشترین مقاومت مربوط به جنتامایسین، سولفامتاکسازول و کمترین مقاومت مربوط به آمپی‌سیلین و آمیکاسین بود. نظر به فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین و حضور همزمان چندین ژن کدکننده در لبنیات، سالاد و ناگت‌ها، ضرورت وجود نظارت‌های بهداشتی بر تولید و عرضه نگهداری مواد غذایی را بیشتر می‌کند، همچنین استفاده از آنتی‌بیوتیک در خصوص رخداد مسمومیت‌های ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس باید محدود گردد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه زابلfa_IR
dc.publisherUniversity of Zabolen_US
dc.relation.ispartofتازه ها در میکروب شناسی دامپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofNew Findings in Veterinary Microbiologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.448204.1232
dc.subjectاستافیلوکوکوس اورئوسfa_IR
dc.subjectمقاومت آنتی‌بیوتیکیfa_IR
dc.subjectمسمومیت غذاییfa_IR
dc.subjectایمنی غذاییfa_IR
dc.subjectشهرکردfa_IR
dc.subjectبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.titleبررسی فراوانی ژن‌های کدکننده انتروتوکسین و الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین جداشده از نمونه‌های مواد غذایی عرضه ‌شده در شهرستان شهرکردfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکترای تخصصی بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه زیست‌شناسی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue2
dc.citation.spage104
dc.citation.epage116
nlai.contributor.orcid0000-0002-8246-0873
nlai.contributor.orcid0000-0002-6451-2297
nlai.contributor.orcid0000-0002-6114-7060


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد