• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی فراوانی ژن‌های کدکننده انتروتوکسین و الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین جداشده از نمونه‌های مواد غذایی عرضه ‌شده در شهرستان شهرکرد

    (ندگان)پدیدآور
    واحد دهکردی, نجمهرحیمی, ابراهیمضیا جهرمی, نوشا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین به‌دلیل توانایی در ایجاد طیف گسترده‌ای از مسمومیت‌های غذایی، از مهم‌ترین تهدیدکننده‌های سلامتی بشر بوده که پایش آن در مواد غذایی حائز اهیمت است. هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی ژن‌های کدکننده انتروتوکسین و الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین جداشده از نمونه‌های مواد غذایی عرضه ‌شده در شهرستان شهرکرد بود. 450 نمونه مواد غذایی شامل لبنیات سنتی، سالاد و ناگت از مراکز عرضه در شهرستان شهرکرد به‌صورت تصادفی جمع‌آوری و به آزمایشگاه انتقال داده شد. از روش استاندارد برای جداسازی استافیلوکوکوس و از روش diffusion Disk برای ارزیابی مقاومت آنتی‌بیوتیکی استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشترین آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس مربوط به لبنیات 14 درصد، سالاد 66/10 درصد و ناگت 2/2 درصد بودند. شیوع استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین در نمونه‌های لبنیات 71 درصد، سالادها 58/64 درصد و ناگت 30 درصد بود. بیشترین و کمترین شیوع ژن به‌ترتیب مربوط به SEA (24/39 درصد)، SEB (18/17 درصد)،  SEC (49/14 درصد)، SED (27/2 درصد) و SEE (88/5 درصد) بود. نتایج مقاومت آنتی‌بیوتیکی نشان داد که بیشترین مقاومت مربوط به جنتامایسین، سولفامتاکسازول و کمترین مقاومت مربوط به آمپی‌سیلین و آمیکاسین بود. نظر به فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین و حضور همزمان چندین ژن کدکننده در لبنیات، سالاد و ناگت‌ها، ضرورت وجود نظارت‌های بهداشتی بر تولید و عرضه نگهداری مواد غذایی را بیشتر می‌کند، همچنین استفاده از آنتی‌بیوتیک در خصوص رخداد مسمومیت‌های ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس باید محدود گردد.
    کلید واژگان
    استافیلوکوکوس اورئوس
    مقاومت آنتی‌بیوتیکی
    مسمومیت غذایی
    ایمنی غذایی
    شهرکرد
    بهداشت مواد غذایی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2025-02-19
    1403-12-01
    ناشر
    دانشگاه زابل
    University of Zabol
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
    استاد، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
    استادیار، گروه زیست‌شناسی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

    شاپا
    2645-4491
    2676-5004
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.448204.1232
    https://nfvm.uoz.ac.ir/article_214275.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1125164

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب