| dc.contributor.author | مرادی, یحیی | fa_IR |
| dc.contributor.author | رشدی ملکی, مهدی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-20T21:33:25Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-10T21:33:25Z | |
| dc.date.available | 1403-12-20T21:33:25Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-10T21:33:25Z | |
| dc.date.issued | 2025-02-19 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2024-05-04 | en_US |
| dc.date.submitted | 1403-02-15 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مرادی, یحیی, رشدی ملکی, مهدی. (1403). بررسی خاصیت ضد میکروبی اسانسهای رازیانه و زیره سبز بر روی سویههای انتروباکتر فکالیس و اسینتوباکتر بومانی در شرایط آزمایشگاهی. تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی, 7(2), 93-103. doi: 10.22034/nfvm.2024.455730.1236 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2645-4491 | |
| dc.identifier.issn | 2676-5004 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.455730.1236 | |
| dc.identifier.uri | https://nfvm.uoz.ac.ir/article_213915.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1125163 | |
| dc.description.abstract | برای مقابله با کمبود ترکیبات ضد میکروبی جدید و افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی، گیاهان میتوانند یک راه حل بالقوه باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی آزمایشگاهی خاصیت ضد میکروبی اسانسهای رازیانه و زیره سبز بر روی سویههای انتروکوکوس فکالیس و اسینتوباکتر بومانی میباشد. در این روش محلول اسانس در غلظت معین به دیسکهای استریل اضافه و به محیط کشت میکروبی انتقال داده شدند. برای بررسی بازدارندگی رشد به روش دیسک انتشاری از سوسپانسیون باکتری بر روی پلیت حاوی مولر هینتون آگار اضافه گردید و همچنین برای بررسی MIC و MBC اسانس مورد نظر رقتهای 101 و1010 تهیه شد و در آخر دانسیته نوری در طول موج 540 اندازهگیری گردید. نتایج بازدارندگی از رشد به روش دیسک انتشاری نشان داد که دو باکتری اسینتوباکتر بومانی و انتروباکتر فکالیس قطر 2/1 میلیمتر ایجاد کرده است. نتایج MIC و MBC اسانس زیره سبز بر روی اسینتوباکتر بومانی در رقت 103 (MIC) به میزان 078/0 در غلظت ppm 2000 اثر مهاری ایجاد کرد و در MBC در رقت 102 به میزان 135/0 در این باکتری اثر کشندگی نیز دارد. در انتروباکتر فکالیس در رقت 101 هر دو MIC و MBC به میزان 311/0 در غلظت ppm 2000 اثر مهاری و کشندگی دارند. با توجه به گسترش مقاومت دارویی در سویههای بیماریزا گیاهان دارویی با اثرات ضد میکروبی گزینه مناسب با عارضه کم میباشند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.publisher | University of Zabol | en_US |
| dc.relation.ispartof | تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | New Findings in Veterinary Microbiology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.455730.1236 | |
| dc.subject | اسینتوباکتر بومانی | fa_IR |
| dc.subject | انتروباکتر فکالیس | fa_IR |
| dc.subject | اسانس زیره سبز | fa_IR |
| dc.subject | اسانس رازیانه | fa_IR |
| dc.subject | مقاومت دارویی | fa_IR |
| dc.subject | باکتری شناسی | fa_IR |
| dc.title | بررسی خاصیت ضد میکروبی اسانسهای رازیانه و زیره سبز بر روی سویههای انتروباکتر فکالیس و اسینتوباکتر بومانی در شرایط آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، واحد ملکان، دانشگاه آزاد اسلامی، ملکان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه میکروبیولوژی، واحد ملکان، دانشگاه آزاد اسلامی، ملکان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 93 | |
| dc.citation.epage | 103 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-3846-4770 | |