نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمرادی, یحییfa_IR
dc.contributor.authorرشدی ملکی, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T21:33:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T21:33:25Z
dc.date.available1403-12-20T21:33:25Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T21:33:25Z
dc.date.issued2025-02-19en_US
dc.date.issued1403-12-01fa_IR
dc.date.submitted2024-05-04en_US
dc.date.submitted1403-02-15fa_IR
dc.identifier.citationمرادی, یحیی, رشدی ملکی, مهدی. (1403). بررسی خاصیت ضد میکروبی اسانس‌های رازیانه و زیره سبز بر روی سویه‌های انتروباکتر فکالیس و اسینتوباکتر بومانی در شرایط آزمایشگاهی. تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی, 7(2), 93-103. doi: 10.22034/nfvm.2024.455730.1236fa_IR
dc.identifier.issn2645-4491
dc.identifier.issn2676-5004
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.455730.1236
dc.identifier.urihttps://nfvm.uoz.ac.ir/article_213915.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1125163
dc.description.abstractبرای مقابله با کمبود ترکیبات ضد میکروبی جدید و افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی، گیاهان می‌توانند یک راه حل بالقوه باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی آزمایشگاهی خاصیت ضد میکروبی اسانس‌های رازیانه و زیره سبز بر روی سویه‌های انتروکوکوس فکالیس و اسینتوباکتر بومانی می‌باشد. در این روش محلول اسانس در غلظت معین به دیسک‌های استریل اضافه و به محیط کشت میکروبی انتقال داده شدند. برای بررسی بازدارندگی رشد به روش دیسک انتشاری از سوسپانسیون باکتری بر روی پلیت حاوی مولر هینتون آگار اضافه گردید و همچنین برای بررسی MIC و MBC اسانس مورد نظر رقت‌های 101 و1010 تهیه شد و در آخر دانسیته نوری در طول موج 540 اندازه‌گیری گردید. نتایج بازدارندگی از رشد به روش دیسک انتشاری نشان داد که دو باکتری اسینتوباکتر بومانی و انتروباکتر فکالیس قطر 2/1 میلی‌متر ایجاد کرده است. نتایج MIC و MBC اسانس زیره سبز بر روی اسینتوباکتر بومانی در رقت 103 (MIC) به میزان 078/0 در غلظت ppm 2000 اثر مهاری ایجاد کرد و در MBC در رقت 102 به میزان 135/0 در این باکتری اثر کشندگی نیز دارد. در انتروباکتر فکالیس در رقت 101 هر دو MIC و MBC به میزان 311/0 در غلظت ppm 2000 اثر مهاری و کشندگی دارند. با توجه به گسترش مقاومت دارویی در سویه‌های بیماری‌زا گیاهان دارویی با اثرات ضد میکروبی گزینه مناسب با عارضه کم می‌باشند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه زابلfa_IR
dc.publisherUniversity of Zabolen_US
dc.relation.ispartofتازه ها در میکروب شناسی دامپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofNew Findings in Veterinary Microbiologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.455730.1236
dc.subjectاسینتوباکتر بومانیfa_IR
dc.subjectانتروباکتر فکالیسfa_IR
dc.subjectاسانس زیره سبزfa_IR
dc.subjectاسانس رازیانهfa_IR
dc.subjectمقاومت داروییfa_IR
dc.subjectباکتری شناسیfa_IR
dc.titleبررسی خاصیت ضد میکروبی اسانس‌های رازیانه و زیره سبز بر روی سویه‌های انتروباکتر فکالیس و اسینتوباکتر بومانی در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، واحد ملکان، دانشگاه آزاد اسلامی، ملکان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه میکروبیولوژی، واحد ملکان، دانشگاه آزاد اسلامی، ملکان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue2
dc.citation.spage93
dc.citation.epage103
nlai.contributor.orcid0000-0002-3846-4770


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد