بررسی خاصیت ضد میکروبی اسانسهای رازیانه و زیره سبز بر روی سویههای انتروباکتر فکالیس و اسینتوباکتر بومانی در شرایط آزمایشگاهی
(ندگان)پدیدآور
مرادی, یحییرشدی ملکی, مهدی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
برای مقابله با کمبود ترکیبات ضد میکروبی جدید و افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی، گیاهان میتوانند یک راه حل بالقوه باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی آزمایشگاهی خاصیت ضد میکروبی اسانسهای رازیانه و زیره سبز بر روی سویههای انتروکوکوس فکالیس و اسینتوباکتر بومانی میباشد. در این روش محلول اسانس در غلظت معین به دیسکهای استریل اضافه و به محیط کشت میکروبی انتقال داده شدند. برای بررسی بازدارندگی رشد به روش دیسک انتشاری از سوسپانسیون باکتری بر روی پلیت حاوی مولر هینتون آگار اضافه گردید و همچنین برای بررسی MIC و MBC اسانس مورد نظر رقتهای 101 و1010 تهیه شد و در آخر دانسیته نوری در طول موج 540 اندازهگیری گردید. نتایج بازدارندگی از رشد به روش دیسک انتشاری نشان داد که دو باکتری اسینتوباکتر بومانی و انتروباکتر فکالیس قطر 2/1 میلیمتر ایجاد کرده است. نتایج MIC و MBC اسانس زیره سبز بر روی اسینتوباکتر بومانی در رقت 103 (MIC) به میزان 078/0 در غلظت ppm 2000 اثر مهاری ایجاد کرد و در MBC در رقت 102 به میزان 135/0 در این باکتری اثر کشندگی نیز دارد. در انتروباکتر فکالیس در رقت 101 هر دو MIC و MBC به میزان 311/0 در غلظت ppm 2000 اثر مهاری و کشندگی دارند. با توجه به گسترش مقاومت دارویی در سویههای بیماریزا گیاهان دارویی با اثرات ضد میکروبی گزینه مناسب با عارضه کم میباشند.
کلید واژگان
اسینتوباکتر بومانیانتروباکتر فکالیس
اسانس زیره سبز
اسانس رازیانه
مقاومت دارویی
باکتری شناسی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2025-02-191403-12-01
ناشر
دانشگاه زابلUniversity of Zabol
سازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، واحد ملکان، دانشگاه آزاد اسلامی، ملکان، ایراناستادیار، گروه میکروبیولوژی، واحد ملکان، دانشگاه آزاد اسلامی، ملکان، ایران
شاپا
2645-44912676-5004



