• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی خاصیت ضد میکروبی اسانس‌های رازیانه و زیره سبز بر روی سویه‌های انتروباکتر فکالیس و اسینتوباکتر بومانی در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    مرادی, یحییرشدی ملکی, مهدی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    برای مقابله با کمبود ترکیبات ضد میکروبی جدید و افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی، گیاهان می‌توانند یک راه حل بالقوه باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی آزمایشگاهی خاصیت ضد میکروبی اسانس‌های رازیانه و زیره سبز بر روی سویه‌های انتروکوکوس فکالیس و اسینتوباکتر بومانی می‌باشد. در این روش محلول اسانس در غلظت معین به دیسک‌های استریل اضافه و به محیط کشت میکروبی انتقال داده شدند. برای بررسی بازدارندگی رشد به روش دیسک انتشاری از سوسپانسیون باکتری بر روی پلیت حاوی مولر هینتون آگار اضافه گردید و همچنین برای بررسی MIC و MBC اسانس مورد نظر رقت‌های 101 و1010 تهیه شد و در آخر دانسیته نوری در طول موج 540 اندازه‌گیری گردید. نتایج بازدارندگی از رشد به روش دیسک انتشاری نشان داد که دو باکتری اسینتوباکتر بومانی و انتروباکتر فکالیس قطر 2/1 میلی‌متر ایجاد کرده است. نتایج MIC و MBC اسانس زیره سبز بر روی اسینتوباکتر بومانی در رقت 103 (MIC) به میزان 078/0 در غلظت ppm 2000 اثر مهاری ایجاد کرد و در MBC در رقت 102 به میزان 135/0 در این باکتری اثر کشندگی نیز دارد. در انتروباکتر فکالیس در رقت 101 هر دو MIC و MBC به میزان 311/0 در غلظت ppm 2000 اثر مهاری و کشندگی دارند. با توجه به گسترش مقاومت دارویی در سویه‌های بیماری‌زا گیاهان دارویی با اثرات ضد میکروبی گزینه مناسب با عارضه کم می‌باشند.
    کلید واژگان
    اسینتوباکتر بومانی
    انتروباکتر فکالیس
    اسانس زیره سبز
    اسانس رازیانه
    مقاومت دارویی
    باکتری شناسی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2025-02-19
    1403-12-01
    ناشر
    دانشگاه زابل
    University of Zabol
    سازمان پدید آورنده
    کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، واحد ملکان، دانشگاه آزاد اسلامی، ملکان، ایران
    استادیار، گروه میکروبیولوژی، واحد ملکان، دانشگاه آزاد اسلامی، ملکان، ایران

    شاپا
    2645-4491
    2676-5004
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.455730.1236
    https://nfvm.uoz.ac.ir/article_213915.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1125163

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب