نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorامانی, محمدامینfa_IR
dc.contributor.authorهاشمی, سیدمجیدfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T21:33:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T21:33:20Z
dc.date.available1403-12-20T21:33:20Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T21:33:20Z
dc.date.issued2025-02-19en_US
dc.date.issued1403-12-01fa_IR
dc.date.submitted2024-05-25en_US
dc.date.submitted1403-03-05fa_IR
dc.identifier.citationامانی, محمدامین, هاشمی, سیدمجید. (1403). بررسی آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلای، لیستریا و یرسینیا در سوسیس و کالباس‌های عرضه شده در شهرستان کرج. تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی, 7(2), 33-42. doi: 10.22034/nfvm.2024.457612.1241fa_IR
dc.identifier.issn2645-4491
dc.identifier.issn2676-5004
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.457612.1241
dc.identifier.urihttps://nfvm.uoz.ac.ir/article_211461.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1125157
dc.description.abstractآلودگی مواد غذایی توسط میکروارگانیسم‌ها، یک نگرانی جدی برای سلامت عمومی است که می‌تواند باعث بیماری‌های منتقله از غذا شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلای، لیستریا و یرسینیا در سوسیس و کالباس‌های عرضه شده در شهرستان کرج بود. در این مطالعه تعداد 191 نمونه سوسیس و 192 نمونه کالباس از مراکز عرضه این محصول در شهرستان کرج به‌صورت تصادفی نمونه‌گیری و در شرایط سترون به آزمایشگاه انتقال داده شدند. نمونه‌ها مطابق روش استاندارد برای ارزیابی آلودگی‌ها مورد آزمایش قرار گرفتند. از نرم‌افزار SPSS و جهت آنالیز آماری داده‌ها از روش کای اسکوئر استفاده و حد معنی‌دار بودن (05/0>p) در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که بیشترین آلودگی در سوسیس و کالباس مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس بود. آلودگی سوسیس‌ها به اشریشیاکلای 14 نمونه (32/7 درصد)، سالمونلا 16 نمونه (37/8 درصد)، استافیلوکوکوس اورئوس 102 نمونه (04/53 درصد) و یرسینیا انتروکولیتیکا 3 نمونه (57/1 درصد) بود. آلودگی کالباس‌ها به اشریشیاکلای 12 نمونه (25/6 درصد)، سالمونلا 12 نمونه (25/6 درصد)، استافیلوکوکوس اورئوس 48 نمونه (25 درصد) و آلودگی به یرسینیا انتروکولیتیکا منفی بود. نتایج نشان داد بین آلودگی سوسیس و کالباس‌ها، ارتباط معنی‌داری وجود ندارد (05/0>p). با توجه به میزان بالای آلودگی در بین نمونه‌ها، نظارت بیشتر مسئولان بر کیفیت مواد غذایی لازم و ضروری می‌باشد تا از رخداد عفونت‌ها و مسمومیت‌های غذایی که سلامت انسان را به مخاطره می‌اندازد، جلوگیری شود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه زابلfa_IR
dc.publisherUniversity of Zabolen_US
dc.relation.ispartofتازه ها در میکروب شناسی دامپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofNew Findings in Veterinary Microbiologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.457612.1241
dc.subjectایمنی غذاییfa_IR
dc.subjectگاستروانتریتfa_IR
dc.subjectسوسیس و کالباسfa_IR
dc.subjectکرجfa_IR
dc.subjectبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.titleبررسی آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلای، لیستریا و یرسینیا در سوسیس و کالباس‌های عرضه شده در شهرستان کرجfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته کارشناسی ارشد بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue2
dc.citation.spage33
dc.citation.epage42


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد