بررسی آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلای، لیستریا و یرسینیا در سوسیس و کالباسهای عرضه شده در شهرستان کرج
(ندگان)پدیدآور
امانی, محمدامینهاشمی, سیدمجید
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
آلودگی مواد غذایی توسط میکروارگانیسمها، یک نگرانی جدی برای سلامت عمومی است که میتواند باعث بیماریهای منتقله از غذا شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلای، لیستریا و یرسینیا در سوسیس و کالباسهای عرضه شده در شهرستان کرج بود. در این مطالعه تعداد 191 نمونه سوسیس و 192 نمونه کالباس از مراکز عرضه این محصول در شهرستان کرج بهصورت تصادفی نمونهگیری و در شرایط سترون به آزمایشگاه انتقال داده شدند. نمونهها مطابق روش استاندارد برای ارزیابی آلودگیها مورد آزمایش قرار گرفتند. از نرمافزار SPSS و جهت آنالیز آماری دادهها از روش کای اسکوئر استفاده و حد معنیدار بودن (05/0>p) در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که بیشترین آلودگی در سوسیس و کالباس مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس بود. آلودگی سوسیسها به اشریشیاکلای 14 نمونه (32/7 درصد)، سالمونلا 16 نمونه (37/8 درصد)، استافیلوکوکوس اورئوس 102 نمونه (04/53 درصد) و یرسینیا انتروکولیتیکا 3 نمونه (57/1 درصد) بود. آلودگی کالباسها به اشریشیاکلای 12 نمونه (25/6 درصد)، سالمونلا 12 نمونه (25/6 درصد)، استافیلوکوکوس اورئوس 48 نمونه (25 درصد) و آلودگی به یرسینیا انتروکولیتیکا منفی بود. نتایج نشان داد بین آلودگی سوسیس و کالباسها، ارتباط معنیداری وجود ندارد (05/0>p). با توجه به میزان بالای آلودگی در بین نمونهها، نظارت بیشتر مسئولان بر کیفیت مواد غذایی لازم و ضروری میباشد تا از رخداد عفونتها و مسمومیتهای غذایی که سلامت انسان را به مخاطره میاندازد، جلوگیری شود.
کلید واژگان
ایمنی غذاییگاستروانتریت
سوسیس و کالباس
کرج
بهداشت مواد غذایی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2025-02-191403-12-01
ناشر
دانشگاه زابلUniversity of Zabol
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانمرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
شاپا
2645-44912676-5004



