| dc.contributor.author | حیدری, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | رحیمی, ابراهیم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-20T21:33:19Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-10T21:33:19Z | |
| dc.date.available | 1403-12-20T21:33:19Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-10T21:33:19Z | |
| dc.date.issued | 2025-02-19 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2023-12-19 | en_US |
| dc.date.submitted | 1402-09-28 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حیدری, مهدی, رحیمی, ابراهیم. (1403). بررسی شیوع و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی سالمونلا، سودوموناس و کلیفرم در گوشت بوقلمون کشتار شده و ابزارها در کشتارگاه نجفآباد، اصفهان. تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی, 7(2), 23-32. doi: 10.22034/nfvm.2024.431466.1219 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2645-4491 | |
| dc.identifier.issn | 2676-5004 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.431466.1219 | |
| dc.identifier.uri | https://nfvm.uoz.ac.ir/article_211250.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1125156 | |
| dc.description.abstract | سالمونلا و سودوموناس از مهمترین پاتوژنهای منتقلشونده از غذا در سراسر جهان هستند که سبب ایجاد مخاطراتی در مصرفکنندگان میشوند، بنابراین پایش آنها در مواد غذایی ضروری است. در همین راستا هدف از مطالعه حاضر بررسی شیوع و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی سالمونلا، سودوموناس و کلیفرم در گوشت بوقلمون کشتار شده و ابزارها در کشتارگاه نجفآباد، اصفهان میباشد. 100 نمونه گوشت سینه بوقلمون بهصورت تصادفی از کشتارگاه نمونهگیری شده و در شرایط استریل به آزمایشگاه انتقال داده شد. همچنین نمونهگیری به روش سواپ از ابزار موجود در کشتارگاه انجام شد. شیوع آلودگی به سالمونلا و پسودوموناس با استفاده از آزمون آماری ANOVA انجام شد. نتایج نشان داد که از مجموع 100 نمونه، 24 نمونه به پسودوموناس و 10 نمونه به سالمونلا آلودگی داشتند. آنالیزهای آماری نشان داد بین شیوع سالمونلا و سودوموناس در گوشتهای بوقلمون عرضه شده در شهرستان نجفآباد، ارتباط معنیداری وجود ندارد (p<00/05). بیشترین مقاومت آنتیبیوتیکی در سالمونلا برای سیپروفلوکساسین و کانامایسین و در سودوموناس مربوط به آمیکاسین بود. با توجه به آلودگی بالا، توصیه میشود در مراحل مختلف کشتار طیور، و همچنین ابزارهای موجود در کشتارگاه توسط ضد عفونیکنندهها پاکسازی شوند تا از تجمع آلودگی به میکروارگانیسمهای پاتوژن و آلودگیهای بیوفیلمی جلوگیری شود و به این طریق سلامت انسان مورد مخاطره قرار نگیرد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.publisher | University of Zabol | en_US |
| dc.relation.ispartof | تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | New Findings in Veterinary Microbiology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.431466.1219 | |
| dc.subject | سالمونلا | fa_IR |
| dc.subject | سودوموناس | fa_IR |
| dc.subject | ایمنی غذایی | fa_IR |
| dc.subject | مقاومت آنتیبیوتیکی | fa_IR |
| dc.subject | باکتری شناسی | fa_IR |
| dc.title | بررسی شیوع و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی سالمونلا، سودوموناس و کلیفرم در گوشت بوقلمون کشتار شده و ابزارها در کشتارگاه نجفآباد، اصفهان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموخته بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 23 | |
| dc.citation.epage | 32 | |
| nlai.contributor.orcid | 0009-0002-1157-4125 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-6451-2297 | |