نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحیدری, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorرحیمی, ابراهیمfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T21:33:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T21:33:19Z
dc.date.available1403-12-20T21:33:19Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T21:33:19Z
dc.date.issued2025-02-19en_US
dc.date.issued1403-12-01fa_IR
dc.date.submitted2023-12-19en_US
dc.date.submitted1402-09-28fa_IR
dc.identifier.citationحیدری, مهدی, رحیمی, ابراهیم. (1403). بررسی شیوع و الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی سالمونلا، سودوموناس و کلی‌فرم در گوشت بوقلمون کشتار شده و ابزارها در کشتارگاه نجف‌آباد، اصفهان. تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی, 7(2), 23-32. doi: 10.22034/nfvm.2024.431466.1219fa_IR
dc.identifier.issn2645-4491
dc.identifier.issn2676-5004
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.431466.1219
dc.identifier.urihttps://nfvm.uoz.ac.ir/article_211250.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1125156
dc.description.abstractسالمونلا و سودوموناس از مهم‌ترین پاتوژن‌های منتقل‌شونده از غذا در سراسر جهان هستند که سبب ایجاد مخاطراتی در مصرف‌کنندگان می‌شوند، بنابراین پایش آنها در مواد غذایی ضروری است. در همین راستا هدف از مطالعه حاضر بررسی شیوع و الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی سالمونلا، سودوموناس و کلی‌فرم در گوشت بوقلمون کشتار شده و ابزارها در کشتارگاه نجف‌آباد، اصفهان می‌باشد. 100 نمونه گوشت سینه بوقلمون به‌صورت تصادفی از کشتارگاه نمونه‌گیری شده و در شرایط استریل به آزمایشگاه انتقال داده شد. همچنین نمونه‌گیری به روش سواپ از ابزار موجود در کشتارگاه انجام شد. شیوع آلودگی به سالمونلا و پسودوموناس با استفاده از آزمون آماری ANOVA انجام شد. نتایج نشان داد که از مجموع 100 نمونه، 24 نمونه به پسودوموناس و 10 نمونه به سالمونلا آلودگی داشتند. آنالیزهای آماری نشان داد بین شیوع سالمونلا و سودوموناس در گوشت‌های بوقلمون عرضه شده در شهرستان نجف‌آباد، ارتباط معنی‌داری وجود ندارد (p<00/05). بیشترین مقاومت آنتی‌بیوتیکی در سالمونلا برای سیپروفلوکساسین و کانامایسین و در سودوموناس مربوط به آمیکاسین بود. با توجه به آلودگی بالا، توصیه می‌شود در مراحل مختلف کشتار طیور، و همچنین ابزارهای موجود در کشتارگاه توسط ضد عفونی‌کننده‌ها پاک‌سازی شوند تا از تجمع آلودگی به میکروارگانیسم‌های پاتوژن و آلودگی‌های بیوفیلمی جلوگیری شود و به این طریق سلامت انسان مورد مخاطره قرار نگیرد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه زابلfa_IR
dc.publisherUniversity of Zabolen_US
dc.relation.ispartofتازه ها در میکروب شناسی دامپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofNew Findings in Veterinary Microbiologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.431466.1219
dc.subjectسالمونلاfa_IR
dc.subjectسودوموناسfa_IR
dc.subjectایمنی غذاییfa_IR
dc.subjectمقاومت آنتی‌بیوتیکیfa_IR
dc.subjectباکتری شناسیfa_IR
dc.titleبررسی شیوع و الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی سالمونلا، سودوموناس و کلی‌فرم در گوشت بوقلمون کشتار شده و ابزارها در کشتارگاه نجف‌آباد، اصفهانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue2
dc.citation.spage23
dc.citation.epage32
nlai.contributor.orcid0009-0002-1157-4125
nlai.contributor.orcid0000-0002-6451-2297


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد