بررسی شیوع و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی سالمونلا، سودوموناس و کلیفرم در گوشت بوقلمون کشتار شده و ابزارها در کشتارگاه نجفآباد، اصفهان
(ندگان)پدیدآور
حیدری, مهدیرحیمی, ابراهیم
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سالمونلا و سودوموناس از مهمترین پاتوژنهای منتقلشونده از غذا در سراسر جهان هستند که سبب ایجاد مخاطراتی در مصرفکنندگان میشوند، بنابراین پایش آنها در مواد غذایی ضروری است. در همین راستا هدف از مطالعه حاضر بررسی شیوع و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی سالمونلا، سودوموناس و کلیفرم در گوشت بوقلمون کشتار شده و ابزارها در کشتارگاه نجفآباد، اصفهان میباشد. 100 نمونه گوشت سینه بوقلمون بهصورت تصادفی از کشتارگاه نمونهگیری شده و در شرایط استریل به آزمایشگاه انتقال داده شد. همچنین نمونهگیری به روش سواپ از ابزار موجود در کشتارگاه انجام شد. شیوع آلودگی به سالمونلا و پسودوموناس با استفاده از آزمون آماری ANOVA انجام شد. نتایج نشان داد که از مجموع 100 نمونه، 24 نمونه به پسودوموناس و 10 نمونه به سالمونلا آلودگی داشتند. آنالیزهای آماری نشان داد بین شیوع سالمونلا و سودوموناس در گوشتهای بوقلمون عرضه شده در شهرستان نجفآباد، ارتباط معنیداری وجود ندارد (p
کلید واژگان
سالمونلاسودوموناس
ایمنی غذایی
مقاومت آنتیبیوتیکی
باکتری شناسی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2025-02-191403-12-01
ناشر
دانشگاه زابلUniversity of Zabol
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایراناستاد، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
شاپا
2645-44912676-5004



