نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآخوندزاده بستی, افشینfa_IR
dc.contributor.authorمرادی, بیژنfa_IR
dc.contributor.authorمشاک, زهرهfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T21:33:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T21:33:18Z
dc.date.available1403-12-20T21:33:18Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T21:33:18Z
dc.date.issued2025-02-19en_US
dc.date.issued1403-12-01fa_IR
dc.date.submitted2024-03-24en_US
dc.date.submitted1403-01-05fa_IR
dc.identifier.citationآخوندزاده بستی, افشین, مرادی, بیژن, مشاک, زهره. (1403). بررسی آلودگی به لیستریا مونوسیتوژنز در پنیرهای سفید محلی ایرانی. تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی, 7(2), 10-22. doi: 10.22034/nfvm.2024.447823.1233fa_IR
dc.identifier.issn2645-4491
dc.identifier.issn2676-5004
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.447823.1233
dc.identifier.urihttps://nfvm.uoz.ac.ir/article_206689.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1125155
dc.description.abstractلیستریا مونوسیتوژنز به‌عنوان یک باکتری گرم مثبت عامل ایجاد عفونت فرصت‌طلب بسیار کشنده در انسان است که از طریق طیف وسیعی از مواد خوراکی از جمله فراورده‌های لبنی، گوشتی و سبزیجات قابل انتقال به انسان است. هر چتد پنیر سفید محلی در کشور ایران تحت شرایط خوب تولید صورت نمی‌گیرد، اما تا کنون بررسی جامعی در باره شیوع سروتیپ‌های مختلف لیستریا مونوسیتوژنز در این فراورده در کشور انجام نشده است. به این منظور شهرهای بابل، قائم‌شهر، آمل، ارومیه، همدان، تهران و گرمسار به‌عنوان شهرهایی با مصرف بالای پنیر سفید محلی انتخاب شدند و در مجموع تعداد 343 نمونه پنیر محلی ایرانی از مراکز فروش این شهرها جمع‌آوری و به آزمایشگاه بهداشت و کنترل مواد غذایی منتقل گردید. جداسازی و شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز در نمونه‌ها به کمک غنی‌سازی اولیه و کشت در محیط انتخابی انجام شده، گونه‌های جداسازی شده با روش‌های بیوشیمیایی مورد تأیید قرار گرفتند و سپس سروتیپ هر گونه تعیین گردید. در نهایت شمارش نمونه‌های مثبت با روش بیشترین تعداد احتمالی 5 لوله‌ای انجام شد. در مجموع 9 مورد از 343 نمونه تحت بررسی از نظر وجود لیستریا مونوسیتوژنز مثبت تشخیص داده شد. بیشترین موارد آلودگی از شهر ارومیه (3 مورد) جداسازی شد. با توجه به احتمال بقای این باکتری در طی فرآوری پنیر سفید محلی، به نظر می‌رسد نظارت بر نحوه تولید، نگهداری و عرضه این فراورده باید افزایش یابد و تا حد امکان تولید این محصول در کارگاه‌هایی انجام شود که تحت نظر نهادهای قانونی فعالیت می‌کنند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه زابلfa_IR
dc.publisherUniversity of Zabolen_US
dc.relation.ispartofتازه ها در میکروب شناسی دامپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofNew Findings in Veterinary Microbiologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.447823.1233
dc.subjectپنیر سفید محلی ایرانیfa_IR
dc.subjectلیستریا مونوسیتوژنزfa_IR
dc.subjectبیشترین تعداد احتمالیfa_IR
dc.subjectسروتیپfa_IR
dc.subjectبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.titleبررسی آلودگی به لیستریا مونوسیتوژنز در پنیرهای سفید محلی ایرانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، واحد زنجان، دانشگاه آزا د اسلامی، زنجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد کرج، دانشگاه آزا د اسلامی، کرج، ایرانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue2
dc.citation.spage10
dc.citation.epage22
nlai.contributor.orcid0000-0001-7710-8966
nlai.contributor.orcid0000-0002-6814-6300


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد