• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی آلودگی به لیستریا مونوسیتوژنز در پنیرهای سفید محلی ایرانی

    (ندگان)پدیدآور
    آخوندزاده بستی, افشینمرادی, بیژنمشاک, زهره
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    لیستریا مونوسیتوژنز به‌عنوان یک باکتری گرم مثبت عامل ایجاد عفونت فرصت‌طلب بسیار کشنده در انسان است که از طریق طیف وسیعی از مواد خوراکی از جمله فراورده‌های لبنی، گوشتی و سبزیجات قابل انتقال به انسان است. هر چتد پنیر سفید محلی در کشور ایران تحت شرایط خوب تولید صورت نمی‌گیرد، اما تا کنون بررسی جامعی در باره شیوع سروتیپ‌های مختلف لیستریا مونوسیتوژنز در این فراورده در کشور انجام نشده است. به این منظور شهرهای بابل، قائم‌شهر، آمل، ارومیه، همدان، تهران و گرمسار به‌عنوان شهرهایی با مصرف بالای پنیر سفید محلی انتخاب شدند و در مجموع تعداد 343 نمونه پنیر محلی ایرانی از مراکز فروش این شهرها جمع‌آوری و به آزمایشگاه بهداشت و کنترل مواد غذایی منتقل گردید. جداسازی و شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز در نمونه‌ها به کمک غنی‌سازی اولیه و کشت در محیط انتخابی انجام شده، گونه‌های جداسازی شده با روش‌های بیوشیمیایی مورد تأیید قرار گرفتند و سپس سروتیپ هر گونه تعیین گردید. در نهایت شمارش نمونه‌های مثبت با روش بیشترین تعداد احتمالی 5 لوله‌ای انجام شد. در مجموع 9 مورد از 343 نمونه تحت بررسی از نظر وجود لیستریا مونوسیتوژنز مثبت تشخیص داده شد. بیشترین موارد آلودگی از شهر ارومیه (3 مورد) جداسازی شد. با توجه به احتمال بقای این باکتری در طی فرآوری پنیر سفید محلی، به نظر می‌رسد نظارت بر نحوه تولید، نگهداری و عرضه این فراورده باید افزایش یابد و تا حد امکان تولید این محصول در کارگاه‌هایی انجام شود که تحت نظر نهادهای قانونی فعالیت می‌کنند.
    کلید واژگان
    پنیر سفید محلی ایرانی
    لیستریا مونوسیتوژنز
    بیشترین تعداد احتمالی
    سروتیپ
    بهداشت مواد غذایی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2025-02-19
    1403-12-01
    ناشر
    دانشگاه زابل
    University of Zabol
    سازمان پدید آورنده
    استاد، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
    کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، واحد زنجان، دانشگاه آزا د اسلامی، زنجان، ایران
    دانشیار، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد کرج، دانشگاه آزا د اسلامی، کرج، ایران

    شاپا
    2645-4491
    2676-5004
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/nfvm.2024.447823.1233
    https://nfvm.uoz.ac.ir/article_206689.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1125155

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب