| dc.contributor.author | فرهادیان, امیدوار | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلطانی سامانی, شیرین | fa_IR |
| dc.contributor.author | رستمی, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | بیرقدار کشکولی, امید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1402-03-28T10:10:26Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2023-06-18T10:10:26Z | |
| dc.date.available | 1402-03-28T10:10:26Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2023-06-18T10:10:26Z | |
| dc.date.issued | 2023-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1402-04-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فرهادیان, امیدوار, سلطانی سامانی, شیرین, رستمی, فاطمه, بیرقدار کشکولی, امید. (1402). مقاله علمی – پژوهشی: ارزیابی زیتوده، رشد، زندهمانی و ترکیبات بیوشیمیایی جلبک Tetraselmis tetrathele با استفاده از پسابهای لبنیات و مخمر. مجله علمي شيلات ايران, 32(2), 13-25. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2555-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/989598 | |
| dc.description.abstract | جلبک تکسلولی Tetraselmis tetrathele یکی از گونههای آب شور است که به علت ارزش غذایی زیاد و ترکیبات زیستفعال و سهولت در کشت، استفاده گستردهای در صنعت و آبزیپروری دارد. در این مطالعه کشت انبوه جلبک T. tetrathele با استفاده از پساب کارخانههای شیر و مخمر با هدف ارزیابی رشد، زندهمانی و ترکیبات بیوشیمیایی (پروتئین، چربی، کربوهیدرات) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت یک طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار شامل؛ کانوی، پسابهای خام شیر و مخمر به عنوان محیط کشت هر کدام در دو حالت رقیق (5 میلیلیتر به ازاء هر لیتر از محیط کشت) و غلیظ (10 میلیلیتر به ازاء هر لیتر از محیط کشت)، طی یک دوره 11 روزه انجام شد. نتایج نشان داد که این گونه از توانایی رشد در پساب خام شیر و مخمر برخوردار است، اما بیشترین تراکمسلولی در تیمار کانوی رقیق (تراکم106×12/9 سلول در هر میلیلیتر و رشد ویژه 87/0 در روز) و بیشترین میزان رشد ویژه جلبک در تیمار مخمر رقیق (تراکم106×68/6 سلول در هر میلیلیتر و رشد ویژه 84/2 در روز)، مشاهده شد. این در حالی است که تیمار پساب خام شیر رقیق زندهمانی بیشتری نسبت به سایر تیمارها داشت. بیشترین میزان پروتئین و چربی در تیمار پساب خام شیر غلیظ (بهترتیب 6/44 درصد و 71/9 درصد از وزن خشک) و بیشترین مقدار کربوهیدرات نیز در تیمار مخمر غلیظ (49/31 درصد از وزن خشک) بهدست آمد. براساس میزان رشد ویژه، زندهمانی و ترکیبات بیوشیمیایی میتوان نتیجهگیری کرد که پسابهای شیر و مخمر میتوانند به عنوان محیط کشت مناسب نیمهصنعتی در پرورش انبوه این جلبک بهکار برود و برای تولید ترکیبات زیستفعال و سوختهای زیستی از زیتوده حاصله توصیه میگردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 772 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | پساب | fa_IR |
| dc.subject | ترکیب بیوشیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | شیر و مخمر | fa_IR |
| dc.subject | رشد | fa_IR |
| dc.subject | Tetraselmis tetrathele | fa_IR |
| dc.subject | تكثير و پرورش | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: ارزیابی زیتوده، رشد، زندهمانی و ترکیبات بیوشیمیایی جلبک Tetraselmis tetrathele با استفاده از پسابهای لبنیات و مخمر | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه صنعتی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه صنعتی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه صنعتی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 32 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 13 | |
| dc.citation.epage | 25 | |