نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدهقانی پور, فائقهfa_IR
dc.contributor.authorبراری, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorعبدی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorفرزانگی, پروینfa_IR
dc.date.accessioned1402-03-27T06:50:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-06-17T06:50:48Z
dc.date.available1402-03-27T06:50:46Zfa_IR
dc.date.available2023-06-17T06:50:48Z
dc.date.issued2022-12-01en_US
dc.date.issued1401-09-10fa_IR
dc.identifier.citationدهقانی پور, فائقه, براری, علیرضا, عبدی, احمد, فرزانگی, پروین. (1401). تاثیر عصاره انگور قرمز و تمرینات هوازی بر مقادیر سرمی Activin A و TGF-ß در رت های مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی. مجله علوم پزشکی رازی, 29(9), 41-51.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-6720-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/988812
dc.description.abstractزمینه و هدف: بیماری کبد چرب غیرالکلی (NFALD) یکی از علت‌های اصلی عملکرد غیرنرمال کبد می‌باشد که می‌تواند منجر به نکروز و آپوپتوز شود؛ بنابراین هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر عصاره انگور قرمز و تمرینات هوازی بر سطوح سرمی اکتیوین-A و TGF-β در رت‌های مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی باشد. روش کار: در این پژوهش تجربی 56 سر رت نر ویستار به صورت تصادفی به گروه سالم و گروه تجربی کبد چرب تقسیم شدند. رت‌ها در گروه تجربی روزانه رزوراترول را به میزان 25 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن از طریق تزریق داخل صفاقی دریافت می‌کردند. برنامه تمرین شامل 5 روز در هفته و به مدت 8 هفته بود. از روش آنالیز واریانس یک‌راهه و در صورت مشاهده تفاوت معنی‌دار آماری از آزمون تعقیبی توکی جهت تعیین محل اختلاف بین گروهی استفاده شد. یافته‌ها: کبد چرب موجب افزایش سطوح سرمی اکتیوین-A و βTGF- در گروه بیمار شد و همچنین تمرین هوازی و عصاره انگور قرمز (رزوراترول) موجب کاهش معنادار سطح سرمیاکتیوین-A و β TGF-در رت‌های مسن مبتلا به NFALD در گروه‌های تجربی شد. نتیجه‌گیری: یافته‌های تحقیق حاضر نشان داد که سطوح سرمی β TGF-و اکتیوین A در رت‌های مبتلا به NFALD افزایش یافته است؛ این احتمال وجود دارد که دلیل افزایش سطوح سایتوکاین‌ها احتمالاً به خود فرآیند سیروز مربوط باشدfa_IR
dc.format.extent928
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectعصاره انگور قرمزfa_IR
dc.subjectتمرینات هوازیfa_IR
dc.subjectاکتیوین-Afa_IR
dc.subjectTGF-βfa_IR
dc.subjectبیماری کبد چرب غیر الکلیfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی ورزشfa_IR
dc.titleتاثیر عصاره انگور قرمز و تمرینات هوازی بر مقادیر سرمی Activin A و TGF-ß در رت های مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایرانfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue9
dc.citation.spage41
dc.citation.epage51


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد