تاثیر عصاره انگور قرمز و تمرینات هوازی بر مقادیر سرمی Activin A و TGF-ß در رت های مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی
(ندگان)پدیدآور
دهقانی پور, فائقهبراری, علیرضاعبدی, احمدفرزانگی, پرویننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: بیماری کبد چرب غیرالکلی (NFALD) یکی از علتهای اصلی عملکرد غیرنرمال کبد میباشد که میتواند منجر به نکروز و آپوپتوز شود؛ بنابراین هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر عصاره انگور قرمز و تمرینات هوازی بر سطوح سرمی اکتیوین-A و TGF-β در رتهای مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی باشد.
روش کار: در این پژوهش تجربی 56 سر رت نر ویستار به صورت تصادفی به گروه سالم و گروه تجربی کبد چرب تقسیم شدند. رتها در گروه تجربی روزانه رزوراترول را به میزان 25 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن از طریق تزریق داخل صفاقی دریافت میکردند. برنامه تمرین شامل 5 روز در هفته و به مدت 8 هفته بود. از روش آنالیز واریانس یکراهه و در صورت مشاهده تفاوت معنیدار آماری از آزمون تعقیبی توکی جهت تعیین محل اختلاف بین گروهی استفاده شد.
یافتهها: کبد چرب موجب افزایش سطوح سرمی اکتیوین-A و βTGF- در گروه بیمار شد و همچنین تمرین هوازی و عصاره انگور قرمز (رزوراترول) موجب کاهش معنادار سطح سرمیاکتیوین-A و β TGF-در رتهای مسن مبتلا به NFALD در گروههای تجربی شد.
نتیجهگیری: یافتههای تحقیق حاضر نشان داد که سطوح سرمی β TGF-و اکتیوین A در رتهای مبتلا به NFALD افزایش یافته است؛ این احتمال وجود دارد که دلیل افزایش سطوح سایتوکاینها احتمالاً به خود فرآیند سیروز مربوط باشد
کلید واژگان
عصاره انگور قرمزتمرینات هوازی
اکتیوین-A
TGF-β
بیماری کبد چرب غیر الکلی
فیزیولوژی ورزش
شماره نشریه
9تاریخ نشر
2022-12-011401-09-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایراندانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
دانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
دانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران
شاپا
2228-70432228-7051




