نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزرین, وحیدهfa_IR
dc.contributor.authorطاهری زاده, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorتنیده, نادرfa_IR
dc.contributor.authorیوسف زادی, مرتضیfa_IR
dc.date.accessioned1402-03-27T06:37:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-06-17T06:37:41Z
dc.date.available1402-03-27T06:37:40Zfa_IR
dc.date.available2023-06-17T06:37:41Z
dc.date.issued2022-12-01en_US
dc.date.issued1401-09-10fa_IR
dc.identifier.citationزرین, وحیده, طاهری زاده, محمدرضا, تنیده, نادر, یوسف زادی, مرتضی. (1401). بررسی خواص پری بیوتیکی و ضد چاقی جلبک‌های قهوه‌ای خلیج فارس در رت‌های نر چاق. مجله علوم پزشکی رازی, 29(10), 368-382.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-7509-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/988806
dc.description.abstractزمینه و هدف: چاقی، یک سندرم متابولیک مهم است که رﻳﺴــﻚ ﻓــﺎﻛﺘﻮر اﻧــﻮاع ﻣﻬــﻢ ﺑﻴﻤﺎریها اﺳﺖ. بر اساس مطالعات اخیر مشخص شده است که باکتری های موجود در روده نقش کلیدی در عملکرد کلی بدن میزبان دارند و یکی از دلایل اصلی چاقی می باشند. بعلاوه، مصرف جلبکهای دریایی قهوه‌ای که دارای محتوای فیبر غذایی بالایی می باشند، می‌تواند رشد باکتری‌های بیماری‌زا را در روده مهار و رشد باکتری‌های مفید را ترویج دهند. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر عصاره های اتانولی و آبی  Padina pavonica و Cystoseira myrica ، دو گونه مهم جلبک‌های خلیج فارس، برفلور میکروبی روده در موش‌های چاق بود. روش کار: رتها به مدت ۸ هفته با عصاره‌های آبی و اتانولی جلبک‌های دریایی تغذیه شدند. وزن حیوانات و میزان دریافت مواد غذایی به صورت روزانه و هفتگی اندازه گیری گردید، سپس میکروارگانیسم های روده از طریق 16SrRNA آنالیز شدند. یافته‌ها: باکتری‌های Bacteroides و Firmicutes فراوانی بالایی در روده حیوانات نشان دادند. همچنین در گروه‌های تیماریافته، گونه‌های مرتبط با چاقی کاهش و باکتری‌های ایجاد کننده لاغری افزایش یافتند. Clostridium باکتری بیماری‌زا در همه گروه‌ها و Lactobacillus جنس غالب باکتری‌های لاکتیک اسید بود. بعلاوه، عصاره‌های جلبکی توانستند وزن و میزان مصرف مواد غذایی، سطح کلسترول خون، TNF-α، و IL1  و آنزیم‌های کبدیALP  و ASTرا کاهش دهند. نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد که جلبک  Cystoseira myrica می‌تواند به عنوان مکمل غذایی مناسب جهت تغییر فلور روده  استفاده گردد.  fa_IR
dc.format.extent1636
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectCystoseira myricafa_IR
dc.subjectPadina pavonicafa_IR
dc.subjectمیکروبیوتای رودهfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subject16SrRNAfa_IR
dc.subjectبیولوژی (زیست شناسی)fa_IR
dc.titleبررسی خواص پری بیوتیکی و ضد چاقی جلبک‌های قهوه‌ای خلیج فارس در رت‌های نر چاقfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدکتری زیست شناسی دریا، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندعباس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه قم، قم، ایرانfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue10
dc.citation.spage368
dc.citation.epage382


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد