بررسی خواص پری بیوتیکی و ضد چاقی جلبکهای قهوهای خلیج فارس در رتهای نر چاق
(ندگان)پدیدآور
زرین, وحیدهطاهری زاده, محمدرضاتنیده, نادریوسف زادی, مرتضینوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: چاقی، یک سندرم متابولیک مهم است که رﻳﺴــﻚ ﻓــﺎﻛﺘﻮر اﻧــﻮاع ﻣﻬــﻢ ﺑﻴﻤﺎریها اﺳﺖ. بر اساس مطالعات اخیر مشخص شده است که باکتری های موجود در روده نقش کلیدی در عملکرد کلی بدن میزبان دارند و یکی از دلایل اصلی چاقی می باشند. بعلاوه، مصرف جلبکهای دریایی قهوهای که دارای محتوای فیبر غذایی بالایی می باشند، میتواند رشد باکتریهای بیماریزا را در روده مهار و رشد باکتریهای مفید را ترویج دهند. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر عصاره های اتانولی و آبی Padina pavonica و Cystoseira myrica ، دو گونه مهم جلبکهای خلیج فارس، برفلور میکروبی روده در موشهای چاق بود.
روش کار: رتها به مدت ۸ هفته با عصارههای آبی و اتانولی جلبکهای دریایی تغذیه شدند. وزن حیوانات و میزان دریافت مواد غذایی به صورت روزانه و هفتگی اندازه گیری گردید، سپس میکروارگانیسم های روده از طریق 16SrRNA آنالیز شدند.
یافتهها: باکتریهای Bacteroides و Firmicutes فراوانی بالایی در روده حیوانات نشان دادند. همچنین در گروههای تیماریافته، گونههای مرتبط با چاقی کاهش و باکتریهای ایجاد کننده لاغری افزایش یافتند. Clostridium باکتری بیماریزا در همه گروهها و Lactobacillus جنس غالب باکتریهای لاکتیک اسید بود. بعلاوه، عصارههای جلبکی توانستند وزن و میزان مصرف مواد غذایی، سطح کلسترول خون، TNF-α، و IL1 و آنزیمهای کبدیALP و ASTرا کاهش دهند.
نتیجهگیری: یافتهها نشان داد که جلبک Cystoseira myrica میتواند به عنوان مکمل غذایی مناسب جهت تغییر فلور روده استفاده گردد.
کلید واژگان
Cystoseira myricaPadina pavonica
میکروبیوتای روده
چاقی
16SrRNA
بیولوژی (زیست شناسی)
شماره نشریه
10تاریخ نشر
2022-12-011401-09-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
دکتری زیست شناسی دریا، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایراندانشیار، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندعباس، ایران
استاد، گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
استاد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه قم، قم، ایران
شاپا
2228-70432228-7051




