نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبویراحمدی, امینfa_IR
dc.contributor.authorقلاوند, اکبرfa_IR
dc.contributor.authorرحمانی قبادی, ماریاfa_IR
dc.contributor.authorعیاشی زاده, کبریfa_IR
dc.contributor.authorسفیداری, آزاده ساداتfa_IR
dc.date.accessioned1402-03-27T04:35:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-06-17T04:35:10Z
dc.date.available1402-03-27T04:35:09Zfa_IR
dc.date.available2023-06-17T04:35:10Z
dc.date.issued2022-11-01en_US
dc.date.issued1401-08-10fa_IR
dc.identifier.citationبویراحمدی, امین, قلاوند, اکبر, رحمانی قبادی, ماریا, عیاشی زاده, کبری, سفیداری, آزاده سادات. (1401). مروری بر نقش کربوهیدرات ها در تغذیه ورزشی فوتبالیست‌ها. مجله علوم پزشکی رازی, 29(8), 46-60.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-7209-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/988750
dc.description.abstractزمینه و هدف: تغذیه بازیکنان فوتبال یک موضوع مهم است و کربوهیدرات به عنوان یک سوبسترای مهم در هر دو سیستم انرژی هوازی و بی­هوازی، می­تواند در تغذیه ورزشی فوتبال نقش تعیین کننده داشته باشد. هدف از تحقیق حاضر مروری بر مطالعات انجام شده در خصوص تغذیه ورزشی رشته فوتبال با تأکید بر مصرف کربوهیدرات­ها می باشد. روش کار: در تحقیق مروری حاضر که از نوع مروری سیستماتیک می­باشد، مطالعات چاپ شده در پایگاه­های اطلاعات داده تا سال 2022 میلادی با استفاده از کلید واژه­های فوتبال، تغذیه، درشت مغذی، کربوهیدرات و عمکلرد ورزشی جستجو شد و از بین مطالعات انجام شده مطالعاتی که شرایط ورود به تحقیق را داشتند، انتخاب شدند. مطالعات انتخاب شده توسط 3 نفر از نویسندگان بررسی شدند و در نهایت تعداد 35 مطالعه انتخاب و بررسی شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که استفاده از کربوهیدرات و بهینه نگه داشتن ذخایر گلیکوژنی نقش مفیدی در بهبود عملکرد ورزشی فوتبالیست­ها دارد و تناسب در استفاده از درشت­مغذی­ها و توجه به کمیت و کیفیت کربوهیدرات در برنامه تغذیه­ای فوتبالیست­ها در دوره­های تمرین، قبل، حین و پس از مسابقه یا تمرین می­تواند بر عملکرد ورزشی فوتبالیست­ها موثر باشد. نتیجه‌گیری: اگر چه تحقیقات زیادی در خصوص نقش کربوهیدرات در تغدیه ورزشی فوتبایست­ها انجام شده است ولی با توجه به تفاوت در ویژگی­های فوتبالیست­ها از نظر جنسیت، سن و سطح مهارتی و پست بازیکنان فوتبال، نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه می­باشد.  fa_IR
dc.format.extent750
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectفوتبالfa_IR
dc.subjectتغذیه ورزشیfa_IR
dc.subjectدرشت مغذیfa_IR
dc.subjectکربوهیدراتfa_IR
dc.subjectعملکرد ورزشیfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی ورزشfa_IR
dc.titleمروری بر نقش کربوهیدرات ها در تغذیه ورزشی فوتبالیست‌هاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدکتری فیزیولوژی ورزشی، مرکز تحقیقات گوارش و کبد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue8
dc.citation.spage46
dc.citation.epage60


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد