تاثیر تمرین استقامتی و مکمل اکتاپامین بر غلظت گلوتاتیون پراکسیداز و پروتئین کربونیل در بافت مخچه موشهای صحرایی تغذیه شده با DFO
(ندگان)پدیدآور
آسمار, احمدآذربایجانی, محمدعلیپیری, مقصودنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: طبخ غذا با روغنهای حرارت دیده عمیق (DFO) به دلیل وجود ترکیبات سمی میتواند موجب آسیبهای نورودژنراتیو گردد. با توجه به مصرف روز افزون غذاهای آماده به طبخ ، این مطالعه با هدف تعیین اثر تمرین هوازی و اکتاپامین بر غلظتPC و فعالیت آنزیم GPx بافت مخچه در موش صحرایی تغذیه شده با DFO اجرا شد.
روش کار: در یک کارآزمایی تجربی، 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با میانگین سنی 20 هفته، وزن 350-300 گرم در 5 گروه: کنترل سالم، دریافت DFO، DFO + تمرین، DFO+ اکتاپامین، DFO + تمرین+اکتاپامین تقسیم شدند. پس از مسمومیت با DFO از طریق گاواژ، اکتاپامین به مدت 4 هفته به صورت درون صفاقی به موشها تزریق شد. تمرین هوازی روی تردمیل با سرعت 26 متر در دقیقه، 20 دقیقه در روز و 5 جلسه در هفته انجام شد. آنالیزهای شیمیایی به روش الایزا جهت بررسی غلظت پروتئین کربونیل و میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز بر روی بافت مخچه موشها صورت گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد غلظت PC در موش دریافت کننده DFO به طور معنا داری افزایش و میزان فعالیت GPx به طور معنا دار کاهش یافت (05/0p
کلید واژگان
گلوتاتیون پراکسیدازپروتئین کربونیل
تمرین استقامتی
اکتاپامین
DFO
فیزیولوژی ورزش
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2022-09-011401-06-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانگروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
شاپا
2228-70432228-7051




