نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسعیدی, پیامfa_IR
dc.contributor.authorمحبی, حمیدfa_IR
dc.contributor.authorجوربنیان, ابوذرfa_IR
dc.date.accessioned1402-02-20T04:43:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-05-10T04:43:04Z
dc.date.available1402-02-20T04:43:04Zfa_IR
dc.date.available2023-05-10T04:43:04Z
dc.date.issued2022-04-21en_US
dc.date.issued1401-02-01fa_IR
dc.date.submitted2019-12-27en_US
dc.date.submitted1398-10-06fa_IR
dc.identifier.citationسعیدی, پیام, محبی, حمید, جوربنیان, ابوذر. (1401). تغییرات پاتومورفولوژی ماکروفاژ و بافت‌ چربی نواحی مزنتریک و رتروپریتونئال به تغییر محتوای رژیم غذایی و سه روش ایزوکالریک تعادل منفی انرژی در موش‌های صحرایی چاق تحت رژیم غذایی پر چرب غیراشباع. فیزیولوژی ورزشی, 14(53), 120-89. doi: 10.22089/spj.2020.8184.1973fa_IR
dc.identifier.issn2322-164X
dc.identifier.issn2476-7050
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22089/spj.2020.8184.1973
dc.identifier.urihttps://spj.ssrc.ac.ir/article_2066.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/972688
dc.description.abstractاهداف: مطالعۀ حاضر با هدف بررسی و مقایسۀ چهار روش محدودیت-کالری به‌مدت 10 هفته بر تغییرات هسیتولوژیک بافت چربی و نفوذ ماکروفاژی و همچنین متغیرهای سرمی چربی و شاخص­های گلیسمیک در موش‌های صحرایی نر چاق انجام شد. مواد و روش ها: نمونه‌برداری خونی و بافتی از 72 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار(وزن 5 ± 195 گرم، سن هشت هفته) پس از ناشتایی شبانه در هفته‌های اول، هجدهم و بیست و هشتم صورت گرفت. پس از نمونه‌برداری پایه، 64 سر موش باقیمانده به‌طور تصادفی به گروه‌های کنترل (CO) (16 سر) و رژیم غذایی پرچرب غیراشباع (UHFD) (۴۸ سر) تقسیم شدند. پس از 18 هفته، گروه UHFD به زیرگروه‌های تغییر محتوای رژیم غذایی (SD)، فعالیت­ورزشی (EX)، محدودیت کالری (CR)، ترکیبی (CR+EX) و رژیم پرچرب (UHFD) تقسیم شد. گروه ورزشی به‌مدت 10 هفته (پنج جلسه در هفته)، تمرین هوازی با شدت معادلVo2max  75-70 درصد انجام داد. CR با کاهش 25 درصد از کالری جیرۀ دریافتی اعمال شد و گروه SD تحت تغییر جیرۀ غذایی از رژیم پرچرب غیراشباع به غذای استاندارد قرار گرفت. تغییرات هیستولوژیک بافت چربی نواحی رتروپریتونئال و مزنتریک به همراه میزان نفوذ ماکروفاژی به نواحی مذکور، پس از پاساژ بافتی، رنگ‌آمیزی H & E و عکس‌برداری میکروسکوپی با رزولوشن زیاد، ارزیابی شد. یافته ها: نتایج نشان داد که تمام شاخص­های گلیسمیک و لیپیدی (به‌جز HDL) و همچنین مساحت آدیپوسیت‌های نواحی مطالعه‌شده در گروه‌های مداخله در مقایسه با UHFD تفاوت معنا‌داری را نشان دادند ( 0.05>P)؛ نتیجه گیری:  به ‌نظر می‌رسد روش‌های مداخلة انرژی صرف‌نظر از نوع مداخلۀ انجام‌شده، احتمالاً به‌واسطۀ کاهش سطح آدیپوسیت و نه به‌دلیل تغییر نفوذ ماکروفاژی می‌توانند بهبود متغیرهای متابولیک به همراه داشته باشند.fa_IR
dc.format.extent1195
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشیfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی ورزشیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22089/spj.2020.8184.1973
dc.subjectبافت چربیfa_IR
dc.subjectمحدودیت کالریfa_IR
dc.subjectماکروفاژfa_IR
dc.subjectشاخص‌های متابولیکfa_IR
dc.subjectفعالیت هوازیfa_IR
dc.subjectمتابولیسم ورزشیfa_IR
dc.titleتغییرات پاتومورفولوژی ماکروفاژ و بافت‌ چربی نواحی مزنتریک و رتروپریتونئال به تغییر محتوای رژیم غذایی و سه روش ایزوکالریک تعادل منفی انرژی در موش‌های صحرایی چاق تحت رژیم غذایی پر چرب غیراشباعfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار فیزیولوژی ورزش، دانشکدۀ علوم ورزشی دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد فیزیولوژی ورزش، دانشکدۀ علوم ورزشی دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار فیزیولوژی ورزش، دانشکدۀ علوم ورزشی دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue53
dc.citation.spage120
dc.citation.epage89
nlai.contributor.orcid0000-0001-7325-9484


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد