• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علوم پزشکی
    • دوره 33, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علوم پزشکی
    • دوره 33, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی سمیت خوراکی شربت ذرت با فروکتوز بالا-55 ( HFCS-55 ): یک مطالعه 28 روزه برروی تخمدان ورحم موش صحرایی ماده

    (ندگان)پدیدآور
    میرزائی, رویااربابی بیدگلی, سپیدهخسروخاور, رویاشعیبی, شهراماحمد آشتیانی, حمیدرضا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    تجربي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: شربت ذرت با فروکتوز بالا-55 (55-HFCS)، شیرین کننده متداولی در صنایع غذایی است. اخیرا اثرات سوء مصرف خوراکی بلند مدت کنترل نشده 55-HFCS در مقایسه  با سوکروز بر ناکارآمدی تخمدان موش صحرایی ماده را منتشر کرده­ایم. هدف این مطالعه مقایسه اثرات  مصرف کنترل شده کوتاه مدت 55-HFCS  با سوکروز و تاثیرات احتمالی آن بر بافت رحم و تخمدان موش­های صحرایی ماده در مقایسه با مصرف بلند مدت آن بود. روش بررسی: طبق گایدلاین OECD (شماره 407)، 15سر موش صحرایی ماده به 3 گروه تقسیم شدند. گروه کنترل دریافت کننده آب مقطر، گروه دوم دریافت‌کننده سوکروز 75 % و گروه سوم دریافت‌کنندهHFCS-55 به میزان g 100/ml 1 وزن بدن به شکل گاواژ (28 روز) بودند. الگوی دریافت انرژی، وزن، تغییرات رفتاری و شاخص های بیوشیمیایی و هیستوپاتولوژی در روز 29 مورد ارزیابی قرار گرفت.  یافته ها: هیچ گزارش مرگ و میر، تغییرات در الگوی انرژی، وزن و رفتار دیده نشد. از بین پروفایل لیپیدی و فاکتورهای بیوشیمیایی، صرفا سطح سرمی اسید اوریک و HDL در گروه های HFCS-55 و سوکروز نسبت به کنترل کاهش معنی­داری یافت. درگروه HFCS-55  آپوپتوز سلولی در بافت رحم و احتقان بافت تخمدان ثبت شد که مشابه الگوی مطالعه 90روزه بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه در تطبیق با مطالعه 90 روزه، دلالت بر آسیب پذیری بافت رحم و تخمدان نسبت به فروکتوز در مقایسه با سوکروز دارد. خطر آسیب احتمالیHFCS-55  بر رحم و تخمدان زنان نیاز به مطالعات تکمیلی دارد.
    کلید واژگان
    شربت ذرت با فروکتوز بالا
    55-HFCS
    ساکارز
    سمیت
    فروکتوز
    داروسازي

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2023-03-01
    1401-12-10
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه سم شناسی داروشناسی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاداسلامی ، تهران، ایران
    گروه سم شناسی داروشناسی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاداسلامی ، تهران، ایران
    مرکز تحقیقات غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت- درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
    مرکز تحقیقات غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت- درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
    گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، ، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاداسلامی ، تهران، ایران

    شاپا
    1023-5922
    2008-3386
    URI
    http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2094-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/960249

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب