نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی, مهنازfa_IR
dc.date.accessioned1402-01-21T00:37:45Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-04-10T00:37:46Z
dc.date.available1402-01-21T00:37:45Zfa_IR
dc.date.available2023-04-10T00:37:46Z
dc.date.issued2023-03-01en_US
dc.date.issued1401-12-10fa_IR
dc.identifier.citation(2023). scientific magazine yafte, 24(4), 81-93.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-3571-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/951188
dc.description.abstractمقدمه: مطالعات فراوانی در زمینه آثار سوء مصرف مواد آنتی باکتریال صنعتی و شیمیایی بر سلامت بدن انسان و همچنین مقاومت طیف وسیعی از گونه های باکتریایی به مواد آنتی بیوتیک صورت گرفته است، احساس نیاز به شناسایی مواد طبیعی آنتی بیوتیک امروزه بیش از پیش احساس می شود. خیار دریایی یکی از جانوران مهم آبزی است که دارای خواص درمانی و تغذیه ای و ضد باکتریایی دارد. هدف از این پژوهش بررسی اثر ضد باکتریایی نانوذره سلنیوم و عصاره خیار دریایی بر روی باکتری های استافیلوکوکوس ارئوس، کلبسیلا پنومونیه و باسیلوس سرئوس است.    مواد و روش ­ها: فعالیت ضد باکتری عصاره خیار دریایی و نانو ذرات سلنیوم بر روی سه گونه باکتری به کمک روش های استاندارد انتشار دیسک، چاهک گذاری، تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی و تعیین حداقل غلظت کشندگی مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد، کـه عـصاره متانولی خیار دریایی با غلظت 10 میلی گرم در میلی لیتر، همچنین نانو ذرات سلنیوم با غلظت 1میلی گرم در میلی لیتر، و ترکیب غلظت 10میلی گرم در میلی لیتر عصاره خیار دریایی با 1میلی گرم در میلی لیتر از نانو ذرات سلنیوم، دارای بهترین اثــر ضــد بــاکتریایی را بر روی سه باکتری مورد نظر داشته است.  بحث و نتیجه ­گیری: اثر سینرژیستیک عصاره خیار دریایی و نانو ذرات سلنیوم دارای میزان بالاتری از خاصیت آنتی باکتریال است.fa_IR
dc.format.extent277
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectخیار دریاییfa_IR
dc.subjectنانوذرات سلنیومfa_IR
dc.subjectآنتی بیوتیکfa_IR
dc.subjectباکتری استافیلوکوکوس ارئوسfa_IR
dc.subjectکلبسیلا پنومونیهfa_IR
dc.subjectباسیلوس سرئوسfa_IR
dc.subjectدارو سازیfa_IR
dc.titleبررسی اثر ضد باکتریایی نانوذره سلنیوم و عصاره خیار دریایی بر روی باکتری های استافیلوکوک اورئوس، کلبسیلا پنومونیه و باسیلوس سرئوسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایرانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue4
dc.citation.spage81
dc.citation.epage93


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد