بررسی اثر ضد باکتریایی نانوذره سلنیوم و عصاره خیار دریایی بر روی باکتری های استافیلوکوک اورئوس، کلبسیلا پنومونیه و باسیلوس سرئوس
(ندگان)پدیدآور
محمدی, مهنازنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: مطالعات فراوانی در زمینه آثار سوء مصرف مواد آنتی باکتریال صنعتی و شیمیایی بر سلامت بدن انسان و همچنین مقاومت طیف وسیعی از گونه های باکتریایی به مواد آنتی بیوتیک صورت گرفته است، احساس نیاز به شناسایی مواد طبیعی آنتی بیوتیک امروزه بیش از پیش احساس می شود. خیار دریایی یکی از جانوران مهم آبزی است که دارای خواص درمانی و تغذیه ای و ضد باکتریایی دارد. هدف از این پژوهش بررسی اثر ضد باکتریایی نانوذره سلنیوم و عصاره خیار دریایی بر روی باکتری های استافیلوکوکوس ارئوس، کلبسیلا پنومونیه و باسیلوس سرئوس است.
مواد و روش ها: فعالیت ضد باکتری عصاره خیار دریایی و نانو ذرات سلنیوم بر روی سه گونه باکتری به کمک روش های استاندارد انتشار دیسک، چاهک گذاری، تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی و تعیین حداقل غلظت کشندگی مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد، کـه عـصاره متانولی خیار دریایی با غلظت 10 میلی گرم در میلی لیتر، همچنین نانو ذرات سلنیوم با غلظت 1میلی گرم در میلی لیتر، و ترکیب غلظت 10میلی گرم در میلی لیتر عصاره خیار دریایی با 1میلی گرم در میلی لیتر از نانو ذرات سلنیوم، دارای بهترین اثــر ضــد بــاکتریایی را بر روی سه باکتری مورد نظر داشته است.
بحث و نتیجه گیری: اثر سینرژیستیک عصاره خیار دریایی و نانو ذرات سلنیوم دارای میزان بالاتری از خاصیت آنتی باکتریال است.
کلید واژگان
خیار دریایینانوذرات سلنیوم
آنتی بیوتیک
باکتری استافیلوکوکوس ارئوس
کلبسیلا پنومونیه
باسیلوس سرئوس
دارو سازی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2023-03-011401-12-10




