نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorطوسی, زینبfa_IR
dc.contributor.authorموسوی زاده, سید جوادfa_IR
dc.contributor.authorمشایخی, کامبیزfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1402-01-11T01:51:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-03-31T01:51:38Z
dc.date.available1402-01-11T01:51:24Zfa_IR
dc.date.available2023-03-31T01:51:38Z
dc.date.issued2023-01-21en_US
dc.date.issued1401-11-01fa_IR
dc.date.submitted2021-06-08en_US
dc.date.submitted1400-03-18fa_IR
dc.identifier.citationطوسی, زینب, موسوی زاده, سید جواد, مشایخی, کامبیز, علیزاده, مهدی. (1401). اثر ساکارز بر جنین‌زایی رویشی مستقیم مارچوبه اکتاپلوئید. علوم باغبانی, 36(4), 829-842. doi: 10.22067/jhs.2021.70871.1061fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.70871.1061
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_40764.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/944207
dc.description.abstractجنین­زایی رویشی، روش جدیدی برای ازدیاد گیاهان در شرایط درون شیشه­ای است. کارآیی روش جنین‌زایی رویشی به‌شدت به ترکیبات محیط کشت بستگی دارد. مانند ساکارز که متداول‌ترین منبع کربوهیدرات است که درکشت بافت گیاهی استفاده می‌شود .ساکارز محصول نهایی فتوسنتز و قند اولیه منتقل‌شده در آوند آبکش اکثر گیاهان است. به‌منظور بررسی تأثیر غلظت‌های مختلف ساکارز بر جنین‌زایی رویشی مارچوبه (Asparagus officinalis L.) اکتاپلوئید، آزمایشی با پنج تیمار ساکارز (3، 6، 9، 12 و 15 درصد) انجام پذیرفت. برای انجام این آزمایش ریزنمونه­های مارچوبه حاوی یک جوانه در محیط B5 در فاز القایی جنین رویشی دارای هورمون 2, 4-D کشت شدند و بعد از دو هفته به فاز ظهور جنین منتقل گردیدند. در ادامه بعد از چهار هفته در مرحله ظهور جنین­ها، تعداد جنین­های رویشی تولیدشده در مراحل کروی شکل و قطبی در دو بزرگنمایی 20 و 40 میکرون، شمارش و عکس‌برداری شد و میزان تأثیر غلظت‌های ساکارز بر میزان رنگیزه­های فتوسنتزی و خصوصیات فیتوشیمیایی اندازه­گیری شد. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که اختلاف معنی­داری بین غلظت­های مختلف ساکارز از لحاظ تشکیل جنین­های رویشی گیاه مارچوبه وجود دارد. در غلظت 9 و 15 درصد ساکارز به­ترتیب بیش­ترین و کم­ترین تعداد جنین کروی و قلبی تشکیل شد. همچنین نتایج به­دست آمده از تجزیه و تحلیل رگرسیون بیانگر آن بود که در غلظت 9 درصد ساکارز بیش­ترین میزان رنگیزه­های فتوسنتزی و نشاسته مشاهده شد. درنهایت در این پژوهش مشخص شد که بهترین غلظت مؤثر بر جنین­زایی رویشی مارچوبه اکتاپلوئید، غلظت 9 درصد ساکارز می­باشد.fa_IR
dc.format.extent927
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.70871.1061
dc.subjectتوفوردیfa_IR
dc.subjectجنین‌زاییfa_IR
dc.subjectرنگیزه‌های فتوسنتزیfa_IR
dc.subjectکربوهیدراتfa_IR
dc.subjectسبزیکاریfa_IR
dc.titleاثر ساکارز بر جنین‌زایی رویشی مستقیم مارچوبه اکتاپلوئیدfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume36
dc.citation.issue4
dc.citation.spage829
dc.citation.epage842
nlai.contributor.orcid0000-0002-2549-5906


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد