نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشهابی, معظمهfa_IR
dc.contributor.authorرستگار, سمیهfa_IR
dc.date.accessioned1402-01-11T01:42:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-03-31T01:42:41Z
dc.date.available1402-01-11T01:42:40Zfa_IR
dc.date.available2023-03-31T01:42:41Z
dc.date.issued2023-01-21en_US
dc.date.issued1401-11-01fa_IR
dc.date.submitted2021-02-25en_US
dc.date.submitted1399-12-07fa_IR
dc.identifier.citationشهابی, معظمه, رستگار, سمیه. (1401). حفظ کیفیت و کاهش قهوه‌ای شدن گلبرگ‌های گل شاخه‌بریده نرگس رقم ’شهلای شیراز‘ با استفاده از سدیم‌نیتروپروساید. علوم باغبانی, 36(4), 777-789. doi: 10.22067/jhs.2021.69103.1028fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.69103.1028
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_40737.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/944203
dc.description.abstractیکی از عمده­ترین مشکلات در مرحله پس­از­برداشت گل شاخه­بریده نرگس رقم 'شهلای شیراز‘ (Narcissus tazetta L.cv. Shahla-e-Shiraz)، کوتاه بودن عمر پس­از­برداشت آن است که به­طور عمده به­دلیل پژمردگی و قهوه­ای شدن سریع گلبرگ­های آن می­باشد. مطالعه حاضر به‌منظور بررسی تأثیر تیمار سدیم­نیتروپروساید بر حفظ کیفیت و جلوگیری از فرآیند قهوه­ای شدن گلبرگ­های گل شاخه­بریده نرگس انجام شد. آزمایش حاضر به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار به­صورت فروبری کوتاه­مدت در سدیم­نیتروپروساید در دو غلظت (25 و 50 میکرومولار) به­مدت 24 ساعت برروی گل­های شاخه­بریده نرگس انجام شد. محلول ساکارز 2 درصد و همچنین آب­مقطر به­عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. در این آزمایش شاخص­های مختلف بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به­دست آمده، بیشترین کیفیت ظاهری گل (03/3) و بیشترین محتوی نسبی آب گلبرگ (1/43 درصد) در پایان آزمایش در گل­های تیمار شده با 25 میکرومولار سدیم­نیتروپروساید مشاهده شد. کمترین میزان قهوه­ای شدن (3/22 درصد) و تغییرات رنگ (ΔE) و بیشترین روشنایی رنگ گلبرگ­ها (L*) (47/35) نیز در تیمار 25 میکرومولار سدیم­نیتروپروساید مشاهده شد. تیمار 25 میکرومولار سدیم­نیتروپروساید به­طور معنی­داری فعالیت آنزیم پلی­فنل اکسیداز را به یک پنجم نسبت به شاهد کاهش داد. این غلظت همچنین تأثیر معنی­داری در کاهش نشت­یونی و حفظ پایداری غشای­سلولی (3/73 درصد) نسبت به شاهد (5/69 درصد) داشت. نتایج نشان داد که غلظت مناسب سدیم­نیتروپروساید با حفظ محتوی نسبی آب گلبرگ، کاهش نشت­یونی وحفظ پایداری غشای­سلولی و کاهش فعالیت آنزیم پلی­فنل اکسیداز (PPO) نقش موثری در مهار فرایند قهوه­ای شدن گلبرگ­های گل شاخه­بریده نرگس داشت.fa_IR
dc.format.extent917
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.69103.1028
dc.subjectپایداری غشاءfa_IR
dc.subjectپس‌از‌برداشتfa_IR
dc.subjectپلی‌فنل اکسیدازfa_IR
dc.subjectفعالیت پراکسیدازfa_IR
dc.subjectنیتریک‌اکسیدfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی پس از برداشتfa_IR
dc.titleحفظ کیفیت و کاهش قهوه‌ای شدن گلبرگ‌های گل شاخه‌بریده نرگس رقم ’شهلای شیراز‘ با استفاده از سدیم‌نیتروپروسایدfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگانfa_IR
dc.citation.volume36
dc.citation.issue4
dc.citation.spage777
dc.citation.epage789
nlai.contributor.orcid0000-0002-0840-9674


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد