نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعلیزاده فلاح, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorیادگاری, مهرابfa_IR
dc.contributor.authorداوری نژاد, غلامحسینfa_IR
dc.contributor.authorنعمتی, سید حسینfa_IR
dc.date.accessioned1402-01-11T00:59:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-03-31T01:00:04Z
dc.date.available1402-01-11T00:59:40Zfa_IR
dc.date.available2023-03-31T01:00:04Z
dc.date.issued2022-08-23en_US
dc.date.issued1401-06-01fa_IR
dc.date.submitted2021-12-02en_US
dc.date.submitted1400-09-11fa_IR
dc.identifier.citationعلیزاده فلاح, مصطفی, یادگاری, مهراب, داوری نژاد, غلامحسین, نعمتی, سید حسین. (1401). اثرات برهمکنش پایه و پیوندک بر خصوصیات رشدی و باردهی درختان جوان گلابی. علوم باغبانی, 36(2), 519-531. doi: 10.22067/jhs.2022.73938.1112fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.73938.1112
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_42081.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/944184
dc.description.abstractپژوهش حاضر با هدف بررسی صفات رویشی و باردهی دو رقم گلابی 'درگزی‘ و 'لوئیس­بن‘ ('بیروتی‘) بر روی پایه­های ‘OH×F69' و 'پیرودوارف‘ در طی سال­های 1400-1398 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار در باغات نمونه آستان قدس رضوی در مشهد انجام گردید. ارتفاع درخت، فاصله میانگره‌ها، میزان رشد رویشی شاخه­های فصل جاری، قطر تنه، زاویه شاخه‌ها، سطح برگ، تعداد پاجوش، مدت زمان گلدهی، تعداد گل­ها، درصد تشکیل میوه و عملکرد تولید میوه در نهال­های پیوندی سه ساله ارزیابی شد. بررسی ظاهری درختان در طی سال­های اولیه مورد بررسی نشان دهنده رشد، استقرار و وضعیت ظاهری مطلوب ارقام گلابی پیوند شده روی پایه' پیرودوارف‘ بود. ارقام و پایه­های مورد مطالعه به­طور معنی­داری رشد و عملکرد میوه گلابی را در ترکیب­های مختلف پیوندی تحت تأثیر قرار دادند. در هر دو سال مورد مطالعه ارتفاع و رشد رویشی شاخه­های فصل جاری هر دو رقم روی پایه ‘OH×F69' به­طور معنی­داری بیشتر از پایه 'پیرودوراف‘ بود، با این وجود در هر دو رقم بیشترین قطر تنه در پایه 'پیرودوارف‘ مشاهده گردید. بررسی زمان آغاز گلدهی و رسیدگی میوه­ها در ترکیب­های مختلف پیوندی نشان داد که این صفات تنها تحت تأثیر رقم بوده است و در رقم 'درگزی‘ گلدهی و رسیدگی میوه­ها دیرتر از رقم 'بیروتی‘ صورت گرفت. اگرچه تعداد گل در هر درخت تنها تحت تأثیر رقم مورد مطالعه بود اما اثرات متقابل رقم × پایه بر درصد تشکیل میوه اولیه و نهایی و عملکرد میوه معنی­دار بود. درصد تشکیل میوه اولیه و نهایی در رقم 'درگزی‘ بر روی پایه 'پیرودوراف‘ به ترتیب 91/45 و 86/47 درصد بیشتر از پایه ‘OH×F69' بوده است. در هر دو رقم بیشترین عملکرد میوه (51/3 کیلوگرم در هر درخت) در نهال­های پیوندی روی پایه 'پیرودوارف‘ مشاهده گردید. بر روی این پایه عملکرد میوه در رقم 'درگزی‘ 39/2 برابر بیشتر از رقم 'بیروتی‘ بود. بر اساس نتایج به­دست آمده جهت کنترل رشد رویشی و دستیابی به بیشترین عملکرد میوه در شرایط آب و هوایی منطقه مورد مطالعه، پیوند رقم 'درگزی‘ بر روی پایه 'پیرودوارف‘ پیشنهاد می­گردد.fa_IR
dc.format.extent587
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.73938.1112
dc.subjectپایه پیرودوارفfa_IR
dc.subjectترکیب پیوندیfa_IR
dc.subjectدرصد تشکیل میوهfa_IR
dc.subjectرقم درگزیfa_IR
dc.subjectگلدهیfa_IR
dc.subjectمیوه کاریfa_IR
dc.titleاثرات برهمکنش پایه و پیوندک بر خصوصیات رشدی و باردهی درختان جوان گلابیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری گروه زراعت و گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد شهرکرد، شهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات گیاهان دارویی ادویه‌ای و عطری، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، مشهدfa_IR
dc.citation.volume36
dc.citation.issue2
dc.citation.spage519
dc.citation.epage531
nlai.contributor.orcid0000-0001-9931-1623
nlai.contributor.orcid7278236500030000


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد