نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصادقی, پریساfa_IR
dc.contributor.authorحسن پور, حمیدfa_IR
dc.date.accessioned1402-01-11T00:52:02Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-03-31T00:52:44Z
dc.date.available1402-01-11T00:52:02Zfa_IR
dc.date.available2023-03-31T00:52:44Z
dc.date.issued2022-08-23en_US
dc.date.issued1401-06-01fa_IR
dc.date.submitted2021-09-16en_US
dc.date.submitted1400-06-25fa_IR
dc.identifier.citationصادقی, پریسا, حسن پور, حمید. (1401). کاربرد برگی نانو ذرات کلات روی، بر ویژگی‌های کمی و کیفی توت‌فرنگی رقم ’سابرینا‘ در شرایط محلول‌دهی متفاوت. علوم باغبانی, 36(2), 471-487. doi: 10.22067/jhs.2021.72513.1091fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.72513.1091
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_41408.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/944181
dc.description.abstractکمبود آب یکی از منابع مهم تنش­های غیرزنده است، به­طوری­که باعث کاهش رشد، نمو و عملکرد در طول مراحل رویشی و زایشی می­گردد. پژوهش­ها نشان داده است که استفاده از نانو کودها می­تواند ضمن کاهش میزان مصرف کود به دلیل جذب بالاتر آن به علت سطح ویژه زیاد، در جهت بدست آوردن عملکرد بالا مفید واقع شوند. در این پژوهش، به­منظور بررسی تأثیر نانو ذرات کلات روی بر برخی از ویژگی­های کمی و کیفی توت­فرنگی رقم 'سابرینا‘ در شرایط کم­محلول­دهی (مقادیر متفاوت محلول غذایی: 90، 110 و 130 میلی­لیتر)، بوته­های توت­فرنگی با نانو ذرات کلات روی (صفر، 1 و 5/1 گرم در لیتر) محلول­پاشی شدند. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا گردید. در پایان دوره آزمایش صفاتی از قبیل کلروفیل a وb  برگ، pH، اسیدیته کل3، مواد جامد محلول4، کاروتنوئید کل، وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه، وزن، طول و عرض میوه و عملکرد بوته مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بر همکنش تیمارهای کم­محلول­دهی و تیمار استفاده از نانو ذرات کلات روی بر وزن میوه، وزن خشک اندام هوایی و عملکرد معنی­دار بود، به طوری‌که بیشترین میزان، در تیمار 130 میلی­لیتر محلول غذایی و در غلظت 5/1 گرم در لیتر نانو ذرات کلات روی مشاهده گردید. همچنین، در صفات طول و عرض میوه، pH، اسیدیته کل، مواد جامد محلول، کلروفیل a و b و کاروتنوئید کل اثرات اصلی تیمار محلول­دهی و تیمار نانو ذرات کلات روی در سطح احتمال 1 درصد معنی­دار بودند. به­طوری­که در تیمار نانو ذرات کلات روی، بیشترین میزان این صفات در غلظت 5/1 گرم در لیتر نانو ذرات و در تیمار کم­محلول­دهی نیز بیشترین میزان، در تیمار شاهد (محلول­دهی کامل) مشاهده شد. به­طور کلی نتایج حاصل از این پژوهش، نشان داد که غلظت 5/1 گرم بر لیتر نانو ذرات کلات روی، بیشترین تأثیر را در افزایش عملکرد توت­فرنگی رقم 'سابرینا‘ تحت شرایط کم­محلول­دهی داشت.fa_IR
dc.format.extent898
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.72513.1091
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectکود نانوfa_IR
dc.subjectکم‌محلول‌دهیfa_IR
dc.subjectمیوهfa_IR
dc.subjectهیدروپونیکfa_IR
dc.subjectمیوه کاریfa_IR
dc.titleکاربرد برگی نانو ذرات کلات روی، بر ویژگی‌های کمی و کیفی توت‌فرنگی رقم ’سابرینا‘ در شرایط محلول‌دهی متفاوتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume36
dc.citation.issue2
dc.citation.spage471
dc.citation.epage487


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد