• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی
    • دوره 36, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی
    • دوره 36, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    کاربرد برگی نانو ذرات کلات روی، بر ویژگی‌های کمی و کیفی توت‌فرنگی رقم ’سابرینا‘ در شرایط محلول‌دهی متفاوت

    (ندگان)پدیدآور
    صادقی, پریساحسن پور, حمید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    898.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقالات پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کمبود آب یکی از منابع مهم تنش­های غیرزنده است، به­طوری­که باعث کاهش رشد، نمو و عملکرد در طول مراحل رویشی و زایشی می­گردد. پژوهش­ها نشان داده است که استفاده از نانو کودها می­تواند ضمن کاهش میزان مصرف کود به دلیل جذب بالاتر آن به علت سطح ویژه زیاد، در جهت بدست آوردن عملکرد بالا مفید واقع شوند. در این پژوهش، به­منظور بررسی تأثیر نانو ذرات کلات روی بر برخی از ویژگی­های کمی و کیفی توت­فرنگی رقم 'سابرینا‘ در شرایط کم­محلول­دهی (مقادیر متفاوت محلول غذایی: 90، 110 و 130 میلی­لیتر)، بوته­های توت­فرنگی با نانو ذرات کلات روی (صفر، 1 و 5/1 گرم در لیتر) محلول­پاشی شدند. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا گردید. در پایان دوره آزمایش صفاتی از قبیل کلروفیل a وb  برگ، pH، اسیدیته کل3، مواد جامد محلول4، کاروتنوئید کل، وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه، وزن، طول و عرض میوه و عملکرد بوته مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بر همکنش تیمارهای کم­محلول­دهی و تیمار استفاده از نانو ذرات کلات روی بر وزن میوه، وزن خشک اندام هوایی و عملکرد معنی­دار بود، به طوری‌که بیشترین میزان، در تیمار 130 میلی­لیتر محلول غذایی و در غلظت 5/1 گرم در لیتر نانو ذرات کلات روی مشاهده گردید. همچنین، در صفات طول و عرض میوه، pH، اسیدیته کل، مواد جامد محلول، کلروفیل a و b و کاروتنوئید کل اثرات اصلی تیمار محلول­دهی و تیمار نانو ذرات کلات روی در سطح احتمال 1 درصد معنی­دار بودند. به­طوری­که در تیمار نانو ذرات کلات روی، بیشترین میزان این صفات در غلظت 5/1 گرم در لیتر نانو ذرات و در تیمار کم­محلول­دهی نیز بیشترین میزان، در تیمار شاهد (محلول­دهی کامل) مشاهده شد. به­طور کلی نتایج حاصل از این پژوهش، نشان داد که غلظت 5/1 گرم بر لیتر نانو ذرات کلات روی، بیشترین تأثیر را در افزایش عملکرد توت­فرنگی رقم 'سابرینا‘ تحت شرایط کم­محلول­دهی داشت.
    کلید واژگان
    عملکرد
    کود نانو
    کم‌محلول‌دهی
    میوه
    هیدروپونیک
    میوه کاری

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2022-08-23
    1401-06-01
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه ارومیه
    دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه ارومیه

    URI
    https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.72513.1091
    https://jhs.um.ac.ir/article_41408.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/944181

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب