نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحبی, حاجعلیfa_IR
dc.contributor.authorعبادی, علیfa_IR
dc.contributor.authorطاهری, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorضرابی, محبوبهfa_IR
dc.contributor.authorبی همتا, محمدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1402-01-11T00:47:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-03-31T00:47:41Z
dc.date.available1402-01-11T00:47:28Zfa_IR
dc.date.available2023-03-31T00:47:41Z
dc.date.issued2022-08-23en_US
dc.date.issued1401-06-01fa_IR
dc.date.submitted2021-08-08en_US
dc.date.submitted1400-05-17fa_IR
dc.identifier.citationمحبی, حاجعلی, عبادی, علی, طاهری, مهدی, ضرابی, محبوبه, بی همتا, محمدرضا. (1401). تاثیر سطوح مختلف محلول‌پاشی عناصر ریزمغذی روی، آهن و منگنز بر خصوصیات زایشی و عملکرد انگورVitis vinifera L. در برخی تاکستان‌های استان زنجان. علوم باغبانی, 36(2), 443-457. doi: 10.22067/jhs.2021.71776.1078fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.71776.1078
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_40667.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/944179
dc.description.abstractبه­منظور ارزیابی اثرات تغذیه­ای کودهای ریزمغذی به­صورت منفرد و در ترکیب باهم بر روی رشد و عملکرد گیاه انگور، در استان زنجان، شهرستان­های ابهر و خرمدره در سه باغ (مکان) تحت کشت انگور رقم 'بیدانه سفید‘، طی دو سال متوالی (96-1394) تحقیقی انجام پذیرفت. تیمارها شامل دو سطح از کودهای کلات روی ( 1/0 و 3/0 درصد) آهن (1/0 و 2/0 درصد) و منگنز (1/0 و 2/0 درصد) و سطوح شاهد بود. این  پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه­ی طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا و در دو سال متوالی تکرار شد. بررسی صفات مورفو-فیزیولوژیک نشان داد که مصرف این کودها به­صورت انفرادی و یا ترکیبی، دارای اثرات مثبت معنی­داری (افزایش 4/4- 132 درصد) برروی تمامی صفات اندازه­گیری شده (18 صفت) در مراحل مختلف رشد و نمو بود. اثر ساده مکان برای صفاتی مانند عملکرد هر بوته و شاخص تولید محصول در هکتار معنی­دار و در سایر صفات غیر معنی­دار بود. در مواردی این عامل معنی­دار باشد. نشان دهنده­ی اثر مستقیم این عامل بر روی آن صفات است. اثر ساده عامل سال برای همه صفات بجز درصد قند آب میوه و اثرات متقابل چند جانبه­ی آن با سطوح تیماری در اکثریت صفات، معنی­دار نبود؛ که نشان دهنده­ی احتمال عدم تأثیرگذاری سال روی بیش­تر صفات در نمونه­های تحت تیمار می‌باشد. در مجموع در میان ترکیبات تیماری، کم­ترین افزایش نسبت به شاهد (4/4 درصد) در سطح تیماری کود منگنز 1/0 درصد و در بین صفات اندازه­گیری شده در صفت اسیدیته آب میوه (24/20 درصد) و بیش­ترین افزایش نسبت به شاهد (132 درصد) در ترکیب تیماری روی 3/0+ آهن 2/0+ منگنز 2/0 درصد و نیز صفات تعداد گل آذین و تعداد خوشه در هر شاخه (28/126 درصد) و پس از آن­ها تعداد خوشه در هر بوته (19/104 درصد) مشاهده گردید. از این­رو این صفات نسبت به سایر صفات اندازه­گیری شده پاسخ بهتری نشان دادند به­عنوان صفات شاخص و ترکیب تیماری روی 3/0 + آهن 2/0 + منگنز 2/0 درصد که نسبت به سایر ترکیبات به­ویژه شاهد برتری داشت، به­عنوان ترکیب کودی پیشنهادی پیشنهاد می­شوند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.71776.1078
dc.subjectاسیدیتهfa_IR
dc.subjectریزمغذیfa_IR
dc.subjectگل ‌آذینfa_IR
dc.subjectمورفو-فیزیولوژیکfa_IR
dc.subjectمیوه کاریfa_IR
dc.titleتاثیر سطوح مختلف محلول‌پاشی عناصر ریزمغذی روی، آهن و منگنز بر خصوصیات زایشی و عملکرد انگورVitis vinifera L. در برخی تاکستان‌های استان زنجانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده انگور و کشمش، دانشگاه ملایرfa_IR
dc.contributor.departmentپردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentبخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایرfa_IR
dc.contributor.departmentپردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume36
dc.citation.issue2
dc.citation.spage443
dc.citation.epage457


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد