نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorانیسی, وحیدfa_IR
dc.contributor.authorسلاح ورزی, یحییfa_IR
dc.contributor.authorکمالی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorعابدی, بهرامfa_IR
dc.date.accessioned1402-01-10T23:56:37Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-03-30T23:56:37Z
dc.date.available1402-01-10T23:56:37Zfa_IR
dc.date.available2023-03-30T23:56:37Z
dc.date.issued2022-05-22en_US
dc.date.issued1401-03-01fa_IR
dc.date.submitted2021-03-17en_US
dc.date.submitted1399-12-27fa_IR
dc.identifier.citationانیسی, وحید, سلاح ورزی, یحیی, کمالی, مریم, عابدی, بهرام. (1401). اثر عصاره الکلی بره‌موم و هیدروکولینگ بر برخی صفات پس از برداشت خیار گلخانه‌ای ((Cucumis sativus. علوم باغبانی, 36(1), 117-133. doi: 10.22067/jhs.2021.68874.1020fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.68874.1020
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_40255.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/944157
dc.description.abstractبه دلیل عمر کوتاه پس از برداشت خیار و سرعت ‌بالای کاهش کیفیت آن از روش‌های مختلفی جهت حفظ مرغوبیت خیار مانند پوشش‌های خوراکی استفاده می‌شود. به منظور بررسی اثر دو عامل بره­موم به عنوان یک پوشش خوراکی و هیدروکولینگ بر ماندگاری خیار، این پژوهش به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح عصاره الکلی بره‌موم (صفر، 4 و 8 درصد) و دو سطح غوطه­وری در آب در دمای 4 و 24 درجه سلسیوس، در چهار تکرار بود. پس از اعمال تیمارها، میوه­ها به مدت 21 روز در دمای 10 درجه­سلسیوس نگهداری شدند. نتایج نشان داد برهمکنش دو تیمار فوق بر درصد کاهش وزن میوه، سفتی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، محتوای کلروفیل و مواد جامد محلول اثرگذار بود. بیشترین کاهش وزن میوه در تیمار شاهد (عدم محلول‌پاشی با بره‌موم) در هیدروکولینگ 4 درجه سلسیوس با میانگین 025/5 درصد مشاهده شد. محلول‌پاشی میوه‌ها با بره‌موم در دو غلظت 4 و 8 درصد منجر به افزایش سفتی بافت میوه نسبت به نمونه‌های شاهد در هر دو تیمار دمایی شد. بیشترین میزان کلروفیل کل بدون اختلاف معنی­دار در تیمارهای بره موم 8 درصد + دمای 24 درجه سانتی‌گراد (میانگین 96/8 میلی‌گرم بر گرم) و تیمار 8 درصد بره‌موم + دمای 4 درجه سلسیوس (با میانگین 68/8 میلی‌گرم بر گرم) و تیمار 4 درصد بره‌موم+ دمای 4 درجه سلسیوس (با میانگین 93/7 میلی‌گرم بر گرم) بود. همچنین در دمای 4 درجه سانتی‌گراد محلول‌پاشی با بره موم 4 و 8 درصد منجر به افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی شد. به طورکلی اگرچه میوه‌های تیمار شده با دمای 24 درجه سانتی‌گراد کاهش وزن بیشتری نسبت به دمای 4 درجه سلسیوس نشان دادند ولی کاربرد هر دو غلظت بره‌موم منجر به بهبود صفات مربوط به ماندگاری پس از برداشت شد، مقدار فنول میوه را کاهش داد و بر سفتی بافت و سایر صفات بیوشیمیایی اندازه‌گیری شده اثر گذاشت.fa_IR
dc.format.extent693
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.68874.1020
dc.subjectدرصد کاهش وزنfa_IR
dc.subjectفنولfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی اکسیدانتfa_IR
dc.subjectکلروفیلfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی پس از برداشتfa_IR
dc.titleاثر عصاره الکلی بره‌موم و هیدروکولینگ بر برخی صفات پس از برداشت خیار گلخانه‌ای ((Cucumis sativusfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume36
dc.citation.issue1
dc.citation.spage117
dc.citation.epage133
nlai.contributor.orcid5876039500030000
nlai.contributor.orcid0000000206511333
nlai.contributor.orcid0000000152929557


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد