| dc.contributor.author | اکبرپور, وحید | fa_IR |
| dc.contributor.author | مطهری نژاد, مصطفی | fa_IR |
| dc.contributor.author | بهمنیار, محمدعلی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1402-01-10T23:43:08Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2023-03-30T23:43:13Z | |
| dc.date.available | 1402-01-10T23:43:08Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2023-03-30T23:43:13Z | |
| dc.date.issued | 2022-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2020-04-15 | en_US |
| dc.date.submitted | 1399-01-27 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اکبرپور, وحید, مطهری نژاد, مصطفی, بهمنیار, محمدعلی. (1401). بررسی خصوصیات مورفو- فیزیولوژیکی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) تحت تأثیر منابع کربنی اتانول و متانول. علوم باغبانی, 36(1), 29-41. doi: 10.22067/jhs.2022.61778.0 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.61778.0 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_41618.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/944151 | |
| dc.description.abstract | تغذیه گیاهان با الکلهایی نظیر اتانول و متانول به عنوان منابع کربنی یکی از روشهای مناسب جهت افزایش خصوصیات کمّی و کیفی آنها میباشد. با توجه به اهمیت گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در تولید متابولیتهای ثانویه باارزش و همچنین تأثیر اتانول و متانول بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی این گیاه، آزمایشی گلدانی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شاهد در سال 1397 انجام شد. تیمارهای محلولپاشی شامل غلظتهای مختلف صفر، 15، 30 و 45 درصد از اتانول و متانول بود. نتایج نشان داد که اتانول 45 درصد بیشترین تأثیر را بر درصد اسانس، عملکرد اسانس و درصد پروتئین داشت. ولی استفاده از تیمار 15 درصد اتانول بالاترین مقدار را در سایر صفات (ارتفاع بوته، فنل و فلاونوئید کل) به خود اختصاص داد که با تیمار 45 درصد متانول در یک سطح آماری قرار داشت. همچنین بیشترین تعداد برگ و کلروفیل a در تیمار تلفیقی 15 درصد اتانول و 15 درصد متانول مشاهده شد، در صورتیکه بالاترین میزان کلروفیل b و کلروفیل کل مربوط به کاربرد تلفیقی 15 درصد اتانول و 45 درصد متانول بود. بنابراین، با توجه به اثر مثبت محلولپاشی اتانول و متانول در خصوصیات رشدی گیاه نعناع فلفلی، استفاده از این ترکیبات الکلی توصیه میگردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 551 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.61778.0 | |
| dc.subject | اتانول | fa_IR |
| dc.subject | متانول | fa_IR |
| dc.subject | متابولیت ثانویه | fa_IR |
| dc.subject | محلولپاشی | fa_IR |
| dc.subject | نعناع فلفلی | fa_IR |
| dc.subject | گیاهان دارویی | fa_IR |
| dc.title | بررسی خصوصیات مورفو- فیزیولوژیکی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) تحت تأثیر منابع کربنی اتانول و متانول | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | گیاهان دارویی، مؤسسه آموزش عالی سنا، ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه مهندسی علوم خاک، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.citation.volume | 36 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 29 | |
| dc.citation.epage | 41 | |