نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاکبرپور, وحیدfa_IR
dc.contributor.authorمطهری نژاد, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorبهمنیار, محمدعلیfa_IR
dc.date.accessioned1402-01-10T23:43:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-03-30T23:43:13Z
dc.date.available1402-01-10T23:43:08Zfa_IR
dc.date.available2023-03-30T23:43:13Z
dc.date.issued2022-05-22en_US
dc.date.issued1401-03-01fa_IR
dc.date.submitted2020-04-15en_US
dc.date.submitted1399-01-27fa_IR
dc.identifier.citationاکبرپور, وحید, مطهری نژاد, مصطفی, بهمنیار, محمدعلی. (1401). بررسی خصوصیات مورفو- فیزیولوژیکی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) تحت تأثیر منابع کربنی اتانول و متانول. علوم باغبانی, 36(1), 29-41. doi: 10.22067/jhs.2022.61778.0fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.61778.0
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_41618.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/944151
dc.description.abstractتغذیه گیاهان با الکل‌هایی نظیر اتانول و متانول به عنوان منابع کربنی یکی از روش‌های مناسب جهت افزایش خصوصیات کمّی و کیفی آن­ها می‌باشد. با توجه به اهمیت گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در تولید متابولیت‌های ثانویه باارزش و همچنین تأثیر اتانول و متانول بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی این گیاه، آزمایشی گلدانی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شاهد در سال 1397 انجام شد. تیمارهای محلول‌پاشی شامل غلظت‌های مختلف صفر، 15، 30 و 45 درصد از اتانول و متانول بود. نتایج نشان داد که اتانول 45 درصد بیشترین تأثیر را بر درصد اسانس، عملکرد اسانس و درصد پروتئین داشت. ولی استفاده از تیمار 15 درصد اتانول بالاترین مقدار را در سایر صفات (ارتفاع بوته، فنل و فلاونوئید کل) به خود اختصاص داد که با تیمار 45 درصد متانول در یک سطح آماری قرار داشت. همچنین بیشترین تعداد برگ و کلروفیل a در تیمار تلفیقی 15 درصد اتانول و 15 درصد متانول مشاهده شد، در صورتی‌که بالاترین میزان کلروفیل b و کلروفیل کل مربوط به کاربرد تلفیقی 15 درصد اتانول و 45 درصد متانول بود. بنابراین، با توجه به اثر مثبت محلول‌پاشی اتانول و متانول در خصوصیات رشدی گیاه نعناع فلفلی، استفاده از این ترکیبات الکلی توصیه می‌گردد.fa_IR
dc.format.extent551
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.61778.0
dc.subjectاتانولfa_IR
dc.subjectمتانولfa_IR
dc.subjectمتابولیت ثانویهfa_IR
dc.subjectمحلول‌پاشیfa_IR
dc.subjectنعناع فلفلیfa_IR
dc.subjectگیاهان داروییfa_IR
dc.titleبررسی خصوصیات مورفو- فیزیولوژیکی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) تحت تأثیر منابع کربنی اتانول و متانولfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentگیاهان دارویی، مؤسسه آموزش عالی سنا، ساریfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی علوم خاک، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.citation.volume36
dc.citation.issue1
dc.citation.spage29
dc.citation.epage41


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد