نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپوراحد انزابی, مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorسروی مغانلو, کوروشfa_IR
dc.contributor.authorایمانی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorطهماسبی, راحلهfa_IR
dc.date.accessioned1401-12-10T10:19:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-03-01T10:19:47Z
dc.date.available1401-12-10T10:19:47Zfa_IR
dc.date.available2023-03-01T10:19:47Z
dc.date.issued2022-12-01en_US
dc.date.issued1401-09-10fa_IR
dc.identifier.citationپوراحد انزابی, مجتبی, سروی مغانلو, کوروش, ایمانی, احمد, طهماسبی, راحله. (1401). مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر حفاظتی مکمل ویتامینی E و C در کاهش آثار روغن ماهی اکسید شده بر شاخص‌های رشد، خون‌شناسی و بیوشیمیایی بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 31(5), 53-66.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2661-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/941547
dc.description.abstractمطالعه حاضر با هدف بررسی اثر حفاظتی ویتامین‌‌های E و C در کاهش آثار روغن ماهی اکسید شده جیره غذایی، بر شاخص‌های رشد، خون‌شناسی و بیوشیمیایی بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان انجام گرفت. بدین منظور، 240 عدد بچه‌ماهی با میانگین وزنی 25/0±75/12 گرم در 4 تیمار آزمایشی شامل تیمار 1: جیره‌های غذایی حاوی روغن ماهی تازه، تیمار 2: روغن ماهی اکسید شده، تیمار 3: روغن ماهی اکسید شده به ‌همراه سطح کم مکمل ویتامینی (100 میلی‌گرم بر کیلوگرم ویتامین E، 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم ویتامین C) و تیمار 4: روغن ماهی اکسید شده به‌همراه سطح زیاد مکمل ویتامینی (200 میلی‌گرم بر کیلوگرم ویتامین E، 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم ویتامین C)، به ‌مدت 60 روز تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش، شاخص‌های نرخ رشد ویژه (SGR)، درصد افزایش وزن بدن (%WG) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) محاسبه شدند. همچنین شاخص‌های خونی و بیوشیمیایی سرم (کلسترول، تری‌گلیسیرید، HDL و LDL) مورد سنجش قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصله، در تیمارهای 2، 3 و 4 شاخص‌های SGR و %WG کاهش و FCR افزایش یافت (05/0>p). تعداد گلبول‌های سفید (WBC)، تعداد گلبول‌های قرمز (RBC)، هموگلوبین (Hb) و هماتوکریت (Htc) در تیمارهای 2، 3 و 4 افزایش یافت (05/0>p). همچنین تری‌گلیسیرید و HDL به‌ترتیب در تیمارهای 3 و 4 افزایش یافت (05/0>p). همچنین برای شاخص‌های کلسترول و LDL سرم، اختلاف معنی‌داری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت (05/0<p). در نهایت، نتیجه‌گیری شد که روغن ماهی اکسید شده اثرات سوء بر شاخص‌های رشد، خون‌شناسی و بیوشیمیایی دارد و مکمل ویتامینی در کاهش این اثرات بر فراسنجه‌های خون‌شناسی و بیوشیمیایی موثر است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectروغن ماهی اکسید شدهfa_IR
dc.subjectویتامین‌های E و Cfa_IR
dc.subjectشاخص‌های رشدfa_IR
dc.subjectفراسنجه‌های خونی و بیوشیمیاییfa_IR
dc.subjectماهی قزل‌آلای رنگین‌کمانfa_IR
dc.subjectتكثير و پرورشfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر حفاظتی مکمل ویتامینی E و C در کاهش آثار روغن ماهی اکسید شده بر شاخص‌های رشد، خون‌شناسی و بیوشیمیایی بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentجهاد دانشگاهی، واحد ارومیهfa_IR
dc.citation.volume31
dc.citation.issue5
dc.citation.spage53
dc.citation.epage66


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد