| dc.contributor.author | پوراحد انزابی, مجتبی | fa_IR |
| dc.contributor.author | سروی مغانلو, کوروش | fa_IR |
| dc.contributor.author | ایمانی, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | طهماسبی, راحله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-12-10T10:19:47Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2023-03-01T10:19:47Z | |
| dc.date.available | 1401-12-10T10:19:47Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2023-03-01T10:19:47Z | |
| dc.date.issued | 2022-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | پوراحد انزابی, مجتبی, سروی مغانلو, کوروش, ایمانی, احمد, طهماسبی, راحله. (1401). مقاله علمی – پژوهشی: اثر حفاظتی مکمل ویتامینی E و C در کاهش آثار روغن ماهی اکسید شده بر شاخصهای رشد، خونشناسی و بیوشیمیایی بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 31(5), 53-66. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2661-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/941547 | |
| dc.description.abstract | مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر حفاظتی ویتامینهای E و C در کاهش آثار روغن ماهی اکسید شده جیره غذایی، بر شاخصهای رشد، خونشناسی و بیوشیمیایی بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان انجام گرفت. بدین منظور، 240 عدد بچهماهی با میانگین وزنی 25/0±75/12 گرم در 4 تیمار آزمایشی شامل تیمار 1: جیرههای غذایی حاوی روغن ماهی تازه، تیمار 2: روغن ماهی اکسید شده، تیمار 3: روغن ماهی اکسید شده به همراه سطح کم مکمل ویتامینی (100 میلیگرم بر کیلوگرم ویتامین E، 200 میلیگرم بر کیلوگرم ویتامین C) و تیمار 4: روغن ماهی اکسید شده بههمراه سطح زیاد مکمل ویتامینی (200 میلیگرم بر کیلوگرم ویتامین E، 400 میلیگرم بر کیلوگرم ویتامین C)، به مدت 60 روز تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش، شاخصهای نرخ رشد ویژه (SGR)، درصد افزایش وزن بدن (%WG) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) محاسبه شدند. همچنین شاخصهای خونی و بیوشیمیایی سرم (کلسترول، تریگلیسیرید، HDL و LDL) مورد سنجش قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصله، در تیمارهای 2، 3 و 4 شاخصهای SGR و %WG کاهش و FCR افزایش یافت (05/0>p). تعداد گلبولهای سفید (WBC)، تعداد گلبولهای قرمز (RBC)، هموگلوبین (Hb) و هماتوکریت (Htc) در تیمارهای 2، 3 و 4 افزایش یافت (05/0>p). همچنین تریگلیسیرید و HDL بهترتیب در تیمارهای 3 و 4 افزایش یافت (05/0>p). همچنین برای شاخصهای کلسترول و LDL سرم، اختلاف معنیداری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت (05/0<p). در نهایت، نتیجهگیری شد که روغن ماهی اکسید شده اثرات سوء بر شاخصهای رشد، خونشناسی و بیوشیمیایی دارد و مکمل ویتامینی در کاهش این اثرات بر فراسنجههای خونشناسی و بیوشیمیایی موثر است. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | روغن ماهی اکسید شده | fa_IR |
| dc.subject | ویتامینهای E و C | fa_IR |
| dc.subject | شاخصهای رشد | fa_IR |
| dc.subject | فراسنجههای خونی و بیوشیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | ماهی قزلآلای رنگینکمان | fa_IR |
| dc.subject | تكثير و پرورش | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: اثر حفاظتی مکمل ویتامینی E و C در کاهش آثار روغن ماهی اکسید شده بر شاخصهای رشد، خونشناسی و بیوشیمیایی بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | جهاد دانشگاهی، واحد ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 53 | |
| dc.citation.epage | 66 | |