مقاله علمی – پژوهشی: اثر حفاظتی مکمل ویتامینی E و C در کاهش آثار روغن ماهی اکسید شده بر شاخصهای رشد، خونشناسی و بیوشیمیایی بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
پوراحد انزابی, مجتبیسروی مغانلو, کوروشایمانی, احمدطهماسبی, راحله
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر حفاظتی ویتامینهای E و C در کاهش آثار روغن ماهی اکسید شده جیره غذایی، بر شاخصهای رشد، خونشناسی و بیوشیمیایی بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان انجام گرفت. بدین منظور، 240 عدد بچهماهی با میانگین وزنی 25/0±75/12 گرم در 4 تیمار آزمایشی شامل تیمار 1: جیرههای غذایی حاوی روغن ماهی تازه، تیمار 2: روغن ماهی اکسید شده، تیمار 3: روغن ماهی اکسید شده به همراه سطح کم مکمل ویتامینی (100 میلیگرم بر کیلوگرم ویتامین E، 200 میلیگرم بر کیلوگرم ویتامین C) و تیمار 4: روغن ماهی اکسید شده بههمراه سطح زیاد مکمل ویتامینی (200 میلیگرم بر کیلوگرم ویتامین E، 400 میلیگرم بر کیلوگرم ویتامین C)، به مدت 60 روز تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش، شاخصهای نرخ رشد ویژه (SGR)، درصد افزایش وزن بدن (%WG) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) محاسبه شدند. همچنین شاخصهای خونی و بیوشیمیایی سرم (کلسترول، تریگلیسیرید، HDL و LDL) مورد سنجش قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصله، در تیمارهای 2، 3 و 4 شاخصهای SGR و %WG کاهش و FCR افزایش یافت (05/0>p). تعداد گلبولهای سفید (WBC)، تعداد گلبولهای قرمز (RBC)، هموگلوبین (Hb) و هماتوکریت (Htc) در تیمارهای 2، 3 و 4 افزایش یافت (05/0>p). همچنین تریگلیسیرید و HDL بهترتیب در تیمارهای 3 و 4 افزایش یافت (05/0>p). همچنین برای شاخصهای کلسترول و LDL سرم، اختلاف معنیداری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت (05/0p). تعداد گلبولهای سفید (WBC)، تعداد گلبولهای قرمز (RBC)، هموگلوبین (Hb) و هماتوکریت (Htc) در تیمارهای 2، 3 و 4 افزایش یافت (05/0>p). همچنین تریگلیسیرید و HDL بهترتیب در تیمارهای 3 و 4 افزایش یافت (05/0>p). همچنین برای شاخصهای کلسترول و LDL سرم، اختلاف معنیداری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت (05/0p). همچنین تریگلیسیرید و HDL بهترتیب در تیمارهای 3 و 4 افزایش یافت (05/0>p). همچنین برای شاخصهای کلسترول و LDL سرم، اختلاف معنیداری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت (05/0p). همچنین برای شاخصهای کلسترول و LDL سرم، اختلاف معنیداری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت (05/0
کلید واژگان
روغن ماهی اکسید شدهویتامینهای E و C
شاخصهای رشد
فراسنجههای خونی و بیوشیمیایی
ماهی قزلآلای رنگینکمان
تكثير و پرورش
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2022-12-011401-09-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه ارومیهدانشگاه ارومیه
دانشگاه ارومیه
جهاد دانشگاهی، واحد ارومیه
شاپا
1026-13542322-5998



