مقاله علمی – پژوهشی: اثرات مخلوطهای پروبیوتیک در جیره غذایی بر عملکرد رشد، شاخصهای خونی، ایمنی و ظرفیت آنتی اکسیدانی ماهی باس دریایی آسیایی جوان (Lates calcarifer)
| dc.contributor.author | طرفی موزان زاده, منصور | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدیان, تکاور | fa_IR |
| dc.contributor.author | آهنگر زاده, مینا | fa_IR |
| dc.contributor.author | هوشمند, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | سپهداری, ابولفضل | fa_IR |
| dc.contributor.author | ذبایح نجف آبادی, مجتبی | fa_IR |
| dc.contributor.author | اصولی, رحیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | سقاوی, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | منعم, جواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهرجویان, شاپور | fa_IR |
| dc.contributor.author | حافظیه, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | میربخش, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسروش, الهام | fa_IR |
| dc.contributor.author | سیدی, مصیب | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-12-10T10:11:02Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2023-03-01T10:11:03Z | |
| dc.date.available | 1401-12-10T10:11:02Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2023-03-01T10:11:03Z | |
| dc.date.issued | 2022-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | طرفی موزان زاده, منصور, محمدیان, تکاور, آهنگر زاده, مینا, هوشمند, حسین, سپهداری, ابولفضل, ذبایح نجف آبادی, مجتبی, اصولی, رحیم, سقاوی, حمید, منعم, جواد, مهرجویان, شاپور, حافظیه, محمود, میربخش, مریم, اسروش, الهام, سیدی, مصیب. (1401). مقاله علمی – پژوهشی: اثرات مخلوطهای پروبیوتیک در جیره غذایی بر عملکرد رشد، شاخصهای خونی، ایمنی و ظرفیت آنتی اکسیدانی ماهی باس دریایی آسیایی جوان (Lates calcarifer). مجله علمي شيلات ايران, 31(5), 1-12. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2660-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/941543 | |
| dc.description.abstract | در مطالعه حاضر اثرات مخلوط پروبیوتیکهای مختلف بر عملکرد رشد، خونشناسی و ظرفیت آنتیاکسیدانی ماهیان بأس دریایی آسیایی (Lates calcarifer) (30 گرم) انجام شد. در این تحقیق از سه مخلوط باکتریایی جداسازی شده از گونههای آبزیان بومی خوزستان و جنوب کشور استفاده شد که شامل: گروه اول شامل سویههای مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم، گروه دوم شامل L. plantarum با مخلوط L. bulgaricus. L. acidophilus و L. rahamnosus و گروه سوم شامل مخلوط باکتریهای گروه اول و دوم به همراه مخلوط B. cereus و B. thuringiensis میباشند که از طریق کواروم سنسینگ[1] در برابر باکتری Vibrio harvei شناسایی و از ماهی باس آسیایی جدا شدند. چهار تیمار با اسپری مخلوط باکتریایی مختلف شامل جیره پایه (جیره 1؛ گروه شاهد) که فقط روی آن سرم فیزیولوژی استریل اسپری شده بود، جیره (2) که روی آن مخلوط باکتریهای گروه اول اسپری شد، جیره (3) که مخلوط باکتریهای گروه دوم روی آن اسپری شد و جیره (4) که مخلوط همه باکتریها روی آن اسپری شد، ساخته شدند. ماهیها با جیرههای آزمایشی چهار بار در روز تا سیر شدن در دمای 5/30 درجه سانتیگراد به مدت 100 روز تغذیه شدند. در این مطالعه، ماهیهایی که با جیرههای 2، 3 و 4 تغذیه شدند، عملکرد رشد بیشتری نسبت به شاهد داشتند که با بهبود ضریب تبدیل غذایی همراه بود (05/0p <). شاخصهای خونی و آنتی اکسیدانی در ماهیان تغذیه شده با جیرههای حاوی مخلوط پروبیوتیکها بهبود یافت. تیمار 4 پروتئین تام پلاسما و آلبومین بیشتری نسبت به سایر تیمارها داشت. در مجموع، استفاده از مخلوطی از پروبیوتیکهای مختلف باعث افزایش رشد در ماهی بأس دریایی آسیایی شد که با بهبود شاخصهای سلامتی در این گونه همراه بود. [1] Quorum sensing | fa_IR |
| dc.format.extent | 508 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | پروبیوتیک | fa_IR |
| dc.subject | ماهیان دریایی | fa_IR |
| dc.subject | ضریب تبدیل غذایی | fa_IR |
| dc.subject | هموگلوبین | fa_IR |
| dc.subject | سوپر اکسید دیسموتاز | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: اثرات مخلوطهای پروبیوتیک در جیره غذایی بر عملکرد رشد، شاخصهای خونی، ایمنی و ظرفیت آنتی اکسیدانی ماهی باس دریایی آسیایی جوان (Lates calcarifer) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 12 |




