مقاله علمی – پژوهشی: اثرات مخلوطهای پروبیوتیک در جیره غذایی بر عملکرد رشد، شاخصهای خونی، ایمنی و ظرفیت آنتی اکسیدانی ماهی باس دریایی آسیایی جوان (Lates calcarifer)
(ندگان)پدیدآور
طرفی موزان زاده, منصورمحمدیان, تکاورآهنگر زاده, میناهوشمند, حسینسپهداری, ابولفضلذبایح نجف آبادی, مجتبیاصولی, رحیمسقاوی, حمیدمنعم, جوادمهرجویان, شاپورحافظیه, محمودمیربخش, مریماسروش, الهامسیدی, مصیبنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در مطالعه حاضر اثرات مخلوط پروبیوتیکهای مختلف بر عملکرد رشد، خونشناسی و ظرفیت آنتیاکسیدانی ماهیان بأس دریایی آسیایی (Lates calcarifer) (30 گرم) انجام شد. در این تحقیق از سه مخلوط باکتریایی جداسازی شده از گونههای آبزیان بومی خوزستان و جنوب کشور استفاده شد که شامل: گروه اول شامل سویههای مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم، گروه دوم شامل L. plantarum با مخلوط L. bulgaricus. L. acidophilus و L. rahamnosus و گروه سوم شامل مخلوط باکتریهای گروه اول و دوم به همراه مخلوط B. cereus و B. thuringiensis میباشند که از طریق کواروم سنسینگ[1] در برابر باکتری Vibrio harvei شناسایی و از ماهی باس آسیایی جدا شدند. چهار تیمار با اسپری مخلوط باکتریایی مختلف شامل جیره پایه (جیره 1؛ گروه شاهد) که فقط روی آن سرم فیزیولوژی استریل اسپری شده بود، جیره (2) که روی آن مخلوط باکتریهای گروه اول اسپری شد، جیره (3) که مخلوط باکتریهای گروه دوم روی آن اسپری شد و جیره (4) که مخلوط همه باکتریها روی آن اسپری شد، ساخته شدند. ماهیها با جیرههای آزمایشی چهار بار در روز تا سیر شدن در دمای 5/30 درجه سانتیگراد به مدت 100 روز تغذیه شدند. در این مطالعه، ماهیهایی که با جیرههای 2، 3 و 4 تغذیه شدند، عملکرد رشد بیشتری نسبت به شاهد داشتند که با بهبود ضریب تبدیل غذایی همراه بود (05/0p
کلید واژگان
پروبیوتیکماهیان دریایی
ضریب تبدیل غذایی
هموگلوبین
سوپر اکسید دیسموتاز
تغذيه
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2022-12-011401-09-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانشاپا
1026-13542322-5998




